Gençler unvanı kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Gençler unvanı kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2015 01:13

Başkent ekibinin, iç sahada yenilmeme serisini Kartal bitirdi.

Haberin Devamı

Kırmızı-siyahlı ekibin Teknik Direktörü İrfan Buz, güçlü bir ekibe karşı oynadıklarını belirtip, “Bu maçı unuttuk, artık kendi rakibimiz olan takımları düşünüyoruz” diye konuştu.

Süper Ligin ikinci bölümünün ilk maçında sahasında Beşiktaş’a 2-0 yenilen Gençlerbirliği’nde, gözler yarınki kupa ve hafta sonundaki Çaykur Rizespor lig maçlarına çevrildi. Ligin ikinci hafasında Bursaspor’a yenildikten sonra iç sahada maç kaybetmeyen kırmızı-siyahlılar, bu unvanını Kartal, karşısında yitirdi. Başkent ekibi ayrıca, rakibine karşı son sezonlardaki ters gelme alışkanlığını da kaybetti.
Gençlerbirliği Teknik Direktörü İrfan Buz, Beşiktaş karşısında iyi mücadele ettiklerini belirtip, şunları söyledi:
“Bogdan Stancu, Nemenja Tomiç ve İrfan Can gibi ciddi eksiklerle sahaya çıktık. Bunların arkasına sığınmıyoruz ama oyun planımız ister istemez aksadı. Karşımızda da güçlü bir rakip vardı. Beşiktaş’ın derbi maçlardaki karnesinin kötü olabilir ancak 8 deplasmanda 7 galibiyet elde etmiş bir takıma karşı oynadık. Demba Ba ve Gökhan Töre gibi bireysel yetenekleri fazla oyunculara sahip bir ekip. Bunu da maç içinde gösterdiler. Berat Tosun ve Mervan Çelik’in pozisyonları gol olsa farklı bir tablo ile karşılaşabilirdik. Bu maç geride kaldı ve artık biz önümüze bakıyoruz. Bu gençlerle, ilk devrenin son 9 maçında sadece Trabzonspor yenilgimiz vardı. Onlarla hem gelişimi sağlamak hem de böyle bir performans yakalamak kolay değildi. Takım olarak bunu başardık. Şimdi, Akhisar Belediye, Gaziantepspor, Kasımpaşa, Mersin İdmanyurdu, Eskişehirspor ve Kayseri Erciyespor gibi rakiplerimizle maçlarımıza motive olacağız. Sıralamada iyi bir yer edinmek için çaba harcayacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!