Gençler Tarihe Selam Gönderdiler

Güncelleme Tarihi:

Gençler Tarihe Selam Gönderdiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 10:27

Keçiören Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü Yaz Spor Okulları ile gençlerin sosyal hayatlarını da renklendirmeye devam ediyor.
Gençler birlikte bilgilenirken aynı zamanda farklı aktivitelerle eğlenme fırsatı da yakalıyorlar. Metin Alagöz ve Şehzade Gençlik Merkezi bünyesinde açılan Yaz Kursları ile değerler eğitimi, gitar, yüzme, taekwondo gibi farklı alanlarda dersler alan gençler, haftanın son günü de etkinliklerde buluşuyor.
Eymir Gölü’nde bisiklet sürme ve sinema keyfinden sonra gençler şimdi de Ankara’nın en önemli zenginliklerinden biri olan Anıtkabir ve Etnografya Müzesini ziyaret ettiler.
Anıtkabir ziyaretiyle Atatürk’ü saygıyla bir kez daha anma fırsatı yakalayan gençler ardından Etnografya Müzesine geçerek adeta kısa bir tarih yolculuğuna çıktılar. Özellikle Selçuklu Dönemine dair eserlerin sergilendiği Müzede Anadolu’nun çeşitli yörelerinden derlenmiş halk giysileri, süs eşyaları, ayakkabı, takunya örnekleri ile Anadolu maden sanatının güzel örnekleri arasında XV. Yüzyıldan kalma Memlük kazanları, Osmanlı şerbet kazanları, mum makasları gençler tarafından büyük ilgi gördü.
Osmanlı Dönemi savaş aletlerinin yanı sıra geleneksel Türk sanatlarına dair eserlerin de sergilendiği müze ile ilgili bilgiler de alan gençler, tarihi görerek öğrenmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!