GENÇLER’DEN anlamlı kutlama

Güncelleme Tarihi:

GENÇLER’DEN  anlamlı kutlama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2012 00:00

Kırmızı-siyahlılar, Ankara’nın Başkent oluşunun 89. yıl dönümünde kurucu meclisi ziyaret etti.

Haberin Devamı


Yönetim kurulu üyeleri, teknik ekip ve futbolcular, tarihi mekanın büyüsüne kapıldı.(DİŞİ)

Kulüp Genel Sekreteri Fatih Atay, “Cumhuriyeti korumaya, gençleri; sağlıklı, centilmen, akıllı ve çevik bireyler olarak yetiştirmeye çaba harcıyoruz” dedi.

Geçnlerbirliği kulübü, Ankara’nın Başkent oluşunun 89. kuruluş yıldönümünde; yönetim, teknik ekip ve A takım oyuncu kadrosu ile birlikte bu kararın alındığı Birinci Meclis Binası’nı ziyaret etti.
Anlamlı günün kutlama etkinlikleri kapsamında, yapılan ziyarette, Başkanvekili Tarık Artukmaç, Genel Sekreter Mehmet Fatih Atay, Basın ve Yayından Sorumlu Asbaşkan Enis Safi, yönetim kurulu üyeleri Arif Ölmez, Hakan Kaynar, Volkan Özbay, Asım Öğütçü, Merdan Hürmeydan ile yedek üyeler Emin Eryılmaz, Halil Erkman, İsmail Özkan, Yıldıray Yoldar, Gaye Günal, Teknik kadro ve futbolcular hazır bulundu.
Ulus’taki illk Meclis Binası’na yapılan rehber eşliğindeki ziyarette; Meclis Genel Kurul Salonu, Kurtuluş Savaşı’nın anlatıldığı yağlı boya tablolar ve heykeller hakkında bilgi alındı.

Haberin Devamı

Cumhuriyeti korumaya çalışıyoruz

Kulüp Genel Sekreteri Mehmet Fatih Atay, ziyaretle ilgili şunları söyledi:
“Bir Ankara takımı olarak, çok mutluyuz. Bize burayı Başkent olarak armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e çok teşekkür ediyoruz ve onların o andaki psikolojileriyle kurdukları cumhuriyeti korumaya çalışıyoruz. Aydın milletvekilli olarak, bir dönem TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliği görevin yaptım. Bizim üzerimize düşen görev; gençliğin sağlıklı, sportmen, centilmen, akıllı ve çevik olmasını sağlayacak ortamı sunmak. Gençlerbirliği’nin 2 binden fazla sporcusu var. Herkesin gıpta ettiği, kimseye borcu olmayan ve devamlı olarak bir fabrika gibi futbolcu üreten kulübüz. Bu da bu görevimizi layıkıyla yapmaya çalıştığımızın göstergesidir.”

Yabancı oyuncuların bilgilenmesi önemli

Teknik Direktör Fuat Çapa ise ziyaretin takımdaki yabancı futbolcuların Türkiye bilgisini geliştirme yönünde katkı sağladığını belirtip, şöyle konuştu:
“Yabancı futbolcuların, Ankara’nın kurtuluşu ve Başkent oluşu açısından çeşitli bilgilere sahip olması bizim için önemli. Bu sezon yeni bir sloganla başladık. Ankara’daki halkla bütünleşmek istiyoruz. Bu ziyaret de etkenlerden birisi. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz ve Ankaralıların da yaptığını biliyoruz. Bu süreç karşılıklı hoşgörü ile devam ettiği sürece Ankara’da çok güzel şeyler doğacağına inanıyorum.”

Haberin Devamı

“O dönemin zorluklarını hissettik”

Serkan Kurtuluş, tarihi mekanın insanı eskilere götürdüğünü dile getirip, şunları söyledi:
“Bugün Başkent’ten Türkiye Cumhuriyeti adıyla Dünyaya adımızı duyuruyorsak bu, Mustafa Kemal’in eseri. Biz de onun çocuklarıyız. Bize bu geleceği sağladıkları için minnettarız. Futbolcu olduğumuz için siyasetle içli dışlı değiliz. Birinci Meclis Binası’na gelip bu havayı soluyup o günkü dönemin zorluklarını hissedebiliyorsak, bu bizim için bir avantaj. O günkü şartlarda bir sürü kararlar alınmış, ülkemizin bağımsızlığı korunmuş, savaşlara gidilmiş. Eski derme-çatma bir yapıda, ne kadar zor bir ortamda bulunduklarını anlayabiliyoruz”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!