Gençler Badminton Şampiyonası Tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Gençler Badminton Şampiyonası Tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2015 09:34

OKUL SPORLARI GENÇLER BADMİNTON TÜRKİYE ŞAMPİYONASI ERZİNCAN’DA YAPILDI.

Okul Sporları Gençler Badminton Türkiye Şampiyonası Erzincan’da yapıldı. Okul Sporlarının 2014-2015 yılı faaliyetleri aralıksız olarak devam ediyor. Erzincan bir Türkiye şampiyonasına daha ev sahipliği yaptı. Büyük çekişmelerin yaşandığı müsabakalar neticesinde Genç kızlarda Ankara Elmadağ Anadolu Lisesi, Genç erkeklerde ise Bursa Demirtaş Paşa Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Türkiye şampiyonu oldu.
Gençler Badminton müsabakaların Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 13 Şubat Spor salonu ve Yıldırım Akbulut Spor salonlarında eş zamanlı olarak yapıldı. Türkiye şampiyonası 12 Nisan 2015 günü yapılan final maçlarının ardından düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Okul Sporları Türkiye genç kızlar ve genç erkekler Türkiye Badminton şampiyonasında 16 ilden 19 kız takımı 95 sporcu, 18 ilden 19 erkek takımı 95 sporcu olmak üzere toplam 190 sporcu mücadele etti. 9 Nisan 2015 tarihinde başlayan ve 2 ayrı spor salonunda birden devam eden müsabakalar oldukça çekişmeli geçti. Sporcular rakiplerini yenebilmek ve Türkiye şampiyonu olabilmek için tüm hünerlerini sergilediler. Pazar günü yapılan final müsabakalarının ardından Okul Sporları genç erkekler ve genç kızlar Türkiye şampiyonları belli oldu. Müsabakalar sonrasından düzenlenen tören ile dereceye giren takımlara kupaları, sporculara ise madalya ve katılım belgeleri takdim edildi. Düzenlenen törene Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Hasan Gencer, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Tekin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Emin Dülgeroğlu, Badminton Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Demir, Okul Sporları İl Temsilcisi Alican Ölmeztürk, Sporcular ve antrenörleri katıldı. Dereceye giren takımlara kupaları ve sporculara madalyaları protokol mensupları tarafından verildi.
Erzincan’da düzenlenen Okul Sporları Gençler Badminton Türkiye Şampiyonasında, Genç kızlarda Ankara Elmadağ Anadolu lisesi Türkiye Şampiyonu oldu. Çorum Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi ikinci, Erzincan Anadolu Lisesi ve Bursa Süleyman Çelebi Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Genç erkeklerde Bursa Demirtaş Paşa Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Türkiye şampiyonu oldu. Çorum Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi ikinci, Erzincan Spor Lisesi ve Ankara Genç Osman Lisesi ise üçüncü oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!