Gençler, Afrikalı Traore'yi aldı

Güncelleme Tarihi:

Gençler, Afrikalı Traoreyi aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2006 15:24

Gençlerbirliği, Belçika'nın Anderlecht takımında top koşturan Burkino Fasolu oyuncu Lamine Traore'i transfer etti. Kırmızı-siyahlı ekip, Afrikalı 23 yaşındaki stoper Traore ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Siyahi oyuncu bu sabah sağlık kontrolünden geçtikten sonra Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde kendisini Gençlerbirliği'ne bağlayan anlaşmaya imza attı. Kırmızı-siyahlı ekibe gelmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Traore, Türkiye'yi ve Türk futbolunu pek tanımadığını, ancak takımının başarısı için elinden geleni yapacağını söyledi.

Kulüp genel müdürü Hasan Çetinkaya ise Traore'nin Gençlerbirliği'ne çok büyük katkı sağlayacağına inandıklarını ifade ederek, “Böyle bir futbolcuyu renklerimize bağlamanın gururunu yaşıyoruz. Bonservisi elinde olduğu için kulübüne herhangi bir ödeme yapmadık” dedi.

Çetinkaya, bir soru üzerine, “Sezon boyunca transfer çalışmalarına ara vermeden devam ettik. Ocak ayında Traore ile anlaşmaya vardık. Bunun dışında da izlediğimiz ve bu kulübe yararlı olacağına inandığımız futbolcular belirledik. Sezon başında (küme düşer) denen bir takımla yola çıktık. Mütevazi kadromuzdan üst düzey verim aldık ve UEFA Kupası yolunda çok önemli bir yere geldik” diye konuştu.

İç transferde de kaleci Gökhan ve Erkan ile görüşmelerinin devam ettiğini dile getiren Çetinkaya, bu iki futbolcunun durumunun ilerleyen günlerde netlik kazanacağını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!