Genç Yazarlar Öykü Yarışması Başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Genç Yazarlar Öykü Yarışması Başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 11:38

Kitap okuma yarışması, gençlerle baş başa sohbetleri ve okuma saatleri gibi birçok faaliyetle tam on yıldır Zeytinburnulu gençlere kitap sevgisi ile birlikte okuma alışkanlığını da kazandıran Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, kalemini konuşturan yetenekleri keşfetmek amacıyla öykü yarışması düzenliyor.
Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri bu yıl ikincisini düzenleyeceği öykü yarışması ile üyelerini, okumaya ve yazmaya teşvik ederken, kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi, dilimizi doğru ve etkin bir biçimde kullanmayı, özellikle de öykücülüğümüze yeni eserler kazandırmayı hedefliyor. Öykü yarışmasının konusu serbest olmakla birlikte yarışmaya girecek öykülerin, daha önce yayımlanmamış, başka bir yarışmaya veya herhangi bir yayın evine gönderilmemiş olması gerekiyor. Öykü Yarışması 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri (1’inci Grup), lise öğrencileri (2’nci Grup) üniversite öğrencileri ve yetişkinler (3’üncü Grup) olmak üzere üç farklı grupta gerçekleştirilecek. Yarışmaya gönderilecek olan eserlerin 9 Ocak 2016 Cumartesi gününe kadar kayıtlı olunan bilgi evine teslim edilmesi gerekiyor.
GELECEĞİN YAZARLARI BİLGİ EVLERİNDE YETİŞİYOR
Genç yazarlarımızın en fazla iki eserle katılabilecekleri öykü yarışmasının değerlendirmesi ise jüri başkanlığını Prof. Dr. Fatih Andı’nın yapacağı Cemal Şakar, Necip Tosun, Güray Süngü, Akif Hasan Kaya, Burcu Bayer ve Aykut Ertuğrul’un yer aldığı edebiyat dünyasının kıymetli yazarlarından oluşan bir kurul tarafından gerçekleştirilecek. Bu sayede yazarlarımız eserlerine usta kalemlerin penceresinden bakma fırsatına da sahip olacaklar.
DERECEYE GİRENLERİN ESERLERİ KİTAP OLARAK YAYIMLANACAK
Değerlendirme sonucunda 20 Şubat 2016 Cumartesi günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek ödül töreniyle her grupta 1’inci olan eser sahiplerine 5 bin TL, 2’nci olan eser sahiplerine 3 bin TL, 3’üncü olan eser sahiplerine 2 bin TL ödül verilecek. Ayrıca dereceye giren eserler haricinde her grupta ilk beş eser sahibi mansiyon ödülü olarak 500 TL ile ödüllendirilecek. Ayrıca yarışmada dereceye girenlerin, öyküleri kitap haline getirilerek, Zeytinburnu Belediyesi tarafından edebiyat dünyasına kazandırılacak.
Son katılımın 9 Ocak Cumartesi günü sona ereceği yarışamaya katılmak isteyen yazarların başvuru yapmak için aşağıdaki numaraları arayarak gerekli bilgileri almaları yeterli.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!