Genç tasarımcılar bu yarışma sizin için

Güncelleme Tarihi:

Genç tasarımcılar bu yarışma sizin için
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2017 12:06

Genç tasarımcılar bu yarışma sizin için

Haberin Devamı

MODA sektörüne giriş yapmak isteyen genç tasarımcıların her yıl büyük heyecanla beklediği EİB Moda Tasarım Yarışması, bu yıl 13. kez başladı. “EİB Moda Tasarım Yarışması"nda bu yılki ana tema nostalji ile bugünü harmanlayan 'newstalgıa' olarak belirlendi.

Genç tasarımcılar, 2018-19 sonbahar kış koleksiyonu tasarımı içeren 4 adet erkek, bayan ya da karma bir koleksiyon tasarlayarak, dosyalarını 22 Aralık 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar Ege İhracatçı Birlikleri’ne teslim edecek. Başvurular ise; www.eib.modatasarimyarismasi.org adresinden gerçekleştirilecek.

Ege İhracatçı Birlikleri Moda Tasarım Yarışması’nın Türkiye genelinde 46 üniversitede moda tasarım bölümlerinde eğitim gören ya da mezun olmuş binlerce tasarımcı tarafından her yıl ilgiyle takip edilen, alanında ‘marka’ bir yarışma olduğu bilgisini veren Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, yarışmanın 12 yıllık geçmişinde binlerce tasarımcının kendisini ve tasarımlarını Moda ve Hazırgiyim sektörlerinde tanınmış isimlere tanıtma fırsatı yakaladıklarını, Türk hazırgiyim sektörünün de yetenekli tasarımcılarla tanışmasını kolaylaştırdıklarını dile getirdi.

"NEWSTALGIA İLE KÜLTÜRÜMÜZ BUGÜNÜN ÇİZGİSİYLE BÜTÜNLEŞECEK"

EİB Moda Tasarım Yarışması’nın ana teması olan 'newstalgıa' ile kültürümüzün nostaljik yansımalarının bugünün modern çizgisiyle bütünleşeceğini anlatan EİB Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı Burak Sertbaş ise, 2018/2019 Sonbahar-Kış Kadın ve Erkek Modasına yön verecek trendler arasında öne çıkan NEWSTALGIA’nın, geçmişin denenmiş ve güvenli çizgisi ile günümüzün çizgisini birlikte yorumlayarak yepyeni bir moda anlayışına evrilmesine aracılık edeceğini ifade etti.

EİB Moda Tasarım Yarışması’nı kazanacak olan genç tasarımcılar, moda sektörüne girme, para ve yurtdışında eğitim ödülü kazanma şansı yakalayacak. Yarışmanın birincisi 15.000 TL, ikincisi 10.000 TL, üçüncüsü ise 5.000 TL para ödülü kazanırken, ilk üçe giren tasarımcılar, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin sunduğu projenin Ekonomi Bakanlığı’nca tasarım tebliğinde yazan koşulları yerine getirmesi halinde yurtdışında eğitim desteğine başvurabilecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!