Genç Cadılarda ödül heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Genç Cadılarda ödül heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2008 00:00

Uçan Süpürge'nin 12. kez düzenleyeceği Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu sefer genç kadın oyunculara yönelik bir ödül verecek: Genç Cadı. Kapanış gecesinde ilk kez verilecek ödül için güçlü adaylar var.

UÇAN Süpürge Kadın Filmleri Festivali; genç kadın oyuncuları yüreklendirmek, onların sinema yolculuklarını destekleyerek bu alandaki üretimlerine dikkat çekmek ve Türkiye sinemasında kadınlara yönelik güçlü, olumlu kadın rollerinin yazılmasını teşvik etmek amacıyla "Genç Cadı Ödülü"nü verecek. Başrol ya da yardımcı rol kıstası olmadan yapılacak seçimde kadın oyuncuların oyunculukları kadar oynadıkları karakter de değerlendirmeye alınacak.

Yapılacak değerlendirmede ’Gitmek’teki rolüyle pek çok ödül alan Ayça Damgacı’dan ’Vicdan’daki oyunuyla olumlu eleştiriler alan Tülin Özen’e, ’Issız Adam’ın Melis Birkan’ından ’Pazar: Bir Ticaret Masalı’ndan Şenay Aydın’a pek çok önemli kadın oyuncudan birisi "Genç Cadı Ödülü"nün sahibi olacak. Festivalin danışma kurulunun oylarıyla seçilecek olan Türkiye sinemasının ’Genç Cadısı’nın kim olacağı 14 Mayıs gecesi yapılacak kapanış töreninde açıklanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!