Genç Bayan Milliler kampta

Güncelleme Tarihi:

Genç Bayan Milliler kampta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2010 15:20

Basketbolda 28. Genç Bayanlar Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne hazırlanan Türk Milli Takımı, İspanya'nın Bilbao kentinde yapılacak Barakaldo Turnuvası öncesi İstanbul'da kampa girdi.

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda bir araya gelen millilerin, yaptıkları antrenmanla çalışmalara başladığı kaydedildi. Milliler, 4 gün sürecek İstanbul kampının ardından Barakaldo Turnuvası için 27 Aralık Pazartesi günü İspanya'ya gidecek.

Vatani görevini yapan antrenör Fırat Okul'un yokluğunda antrenör Halil Demirbilek'in çalıştırdığı genç bayanlarda, Büşra Akgün, Ferda Yıldız, Ayşe Cora ve Nadya Rapçhuk'un kulüp takımlarında bulundukları için ilk antrenmana katılamadıkları bildirildi.

Antrenör Demirbilek, son yıllardakine oranla bu sene en iyi kadroya sahip olduklarını ifade ederek, “Çünkü iki başarılı jenerasyonun birleşiminden oluşuyor. Ben altyapılardan beklenen madalya adına bu nesilden çok umutluyum. Hepsi bireysel hedefleri olan ve kulüp takımlarında çok yatırım yapılan oyuncular. Şu anda 16 kişiyiz ve Barakaldo Turnuvası'nda kadromuzu 12'ye düşüreceğiz. Daha çok rekabet eden ve milli formayı benimseyen oyuncuları tercih etmeyi düşünüyoruz” dedi.

Genç Milli Bayan Basketbol Takımı'nın aday kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:
Özge Kavurmacıoğlu, Olcay Çakır, Pınar Melodi Çalışkan, Cansu Köksal, Deniz Doğan (Fenerbahçe), Ayşe Cora, Yasemin Koç, Hande Melis Karasu, Gülşah Duman (Beşiktaş Cola Turka), Pelin Derya Bilgiç, Nadya Rapçhuk (BOTAŞ Spor), Balım Akbulak (Galatasaray Medical Park), Büşra Akgün, Ferda Yıldız (Antalya Koleji), Melike Yalçınkaya (Ceyhan Belediyespor), Merve Aydın (Mersin Büyükşehir Belediyesi)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!