Gemlik’te alan bazlı değil bina bazlı dönüşüm

Güncelleme Tarihi:

Gemlik’te alan bazlı değil bina bazlı dönüşüm
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2018 12:56

Gemlik’te alan bazlı değil bina bazlı dönüşüm

Haberin Devamı

GEMLİK (Bursa),(DHA)- GEMLİK Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Gemlik taşınmıyor, dönüşüyor. Bu dönüşüm alan bazlı değil, bina bazlı olacak. Güvenlik sıkıntısı olan, depreme karşı riskli binalarda yaşayan insanlarımızın maddi imkanları varsa bu binaların yerinde dönüşümü gerçekleştirilecek” dedi.

Gemlik Belediyesi'nin organize ettiği ‘Gemlik Buluşuyor’ konulu bilgilendirme toplantısında konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ankara'da Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve bürokratlarla yapılan toplantı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda Başkan Yardımcısı Kadir Erol ile birlikte vatandaşların karşısına çıkan Refik Yılmaz, alan bazlı değil, bina bazlı dönüşüm olacağını tekrarladı. Toplantıda 24 Aralık 2017 tarihli Kanun Hükmünde Kararname ve Ankara ziyaretini değerlendiren Belediye Başkanı Refik Yılmaz, taşınma ile ilgili spekülasyonlar ve tedirginlik konusunda da son noktayı koydu. Bir kez daha "Gemlik taşınmıyor, dönüşüyor" diye konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Alan bazlı değil, bina bazlı dönüşüm olacak. Sehpa taşımıyoruz ki… Gemlik'in geleceği söz konusu. KHK ile Gemlik'in önü açılmıştır. Güvenlik sıkıntısı olan, depreme karşı riskli binalarda yaşayan insanlarımızın maddi imkanları varsa yerinde dönüşecek, 30, 40, 50 yıllık binası olan ancak yıkıp yerine yapması sorunlu olan insanlarımıza da kamulaştırma veya takas yoluyla deniz manzaralı, konforlu, deprem riski olmayan sağlam zeminli arazilerde sağlam binaları maliyetine vereceğiz. Dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız" dedi.

Gemliklilerin sorularını yanıtlayıp, spekülasyonlara çarpıcı yanıtlar veren Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Biz yaşam hakkını kutsal görüyoruz. Çözüm üreteceğiz. Devletimiz ve belediye olarak bu işte elimizi taşın altına koyduk. Cumhuriyet Mahallesi sırtlarında ben de yaşıyorum. Gariban vatandaşa konut yapınca buralara dağ başı deniliyor da müteahhitler yapınca neden burada konut fiyatları 400 bin liradan başlıyor? Birileri buraları vatandaşlarımıza layık görmüyor anlaşılan. Biz her vatandaşımız için bu güzellikleri istiyoruz. Mülkiyet ve çok katlı yapılarda dönüşüm sırasında sorunları da belediye olarak biz çözeceğiz. Ya kamulaştıracağız, ya da maliyetine takas yoluyla onlara yeni binalardan vereceğiz. Her şey gönüllülük esasına göre olacak. Gemlik'i yıkmıyoruz, yerinde dönüşümü, alan bazlı değil, bina bazlı olarak gerçekleştireceğiz. Yerinde dönüşümün önünü böyle açıyoruz" diye konuştu.

Yerinde dönüşümü savunanlara da çağrıda bulunan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Milletin kafasını karıştırıp, tedirgin etmesinler. İmar planları halen geçerli. Maliyetine vereceğiz,  kâr amacı  gütmüyoruz. Eğer yerinde dönüşüm projesi olan varsa hemen getirsin, bir gün bile beklemeden ruhsat vereceğiz" dedi. Binası yıkılan, buna karşın kentsel dönüşümde yeni ev istemeyenlere arsa paylarının verileceğini vurgulayan Refik Yılmaz, yeni okullar, kamu binaları, yeni otoparklar ve sosyal donatı alanları ile spor tesisleri yapımının devam etmesini imar yasasının yürürlükte olmasının kanıtı olarak masaya koydu.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!