Gemlik Asım Kocabıyık Cami törenle açıldı

Güncelleme Tarihi:

Gemlik Asım Kocabıyık Cami törenle açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 15:50

Gemlik Asım Kocabıyık Cami törenle açıldı

Haberin Devamı

GEMLİK(Bursa), (DHA)- BURSA’nın Gemlik ilçesinde,  Borusan Holding kurucusu merhum Asım Kocabıyık adına belediye öncülüğünde yaptırılan camiinin resmi  gerçekleşti.

Üç yıl önce temeli atılan ve geçtiğimiz yıl Ramazan ayında ibadete açılan Asım Kocabıyık Camii resmi açılışı yoğun ilgi gördü. Açılış törenine  Merhum Asım Kocabıyık’ın eşi Nurhan Kocabıyık, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Muhsin Özlükurt, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz,   Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Demircioğlu, Borusan Holding İcra Kurulu Üyeleri Mehmet Betil ve Erkan Kafadar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran okunmasıyla başlayan törende konuşan Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Demircioğlu, 5 yıl önce aramızdan ayrılan merhum Asım Kocabıyık’ın maneviyatı, eğitim ve öğretime bakış açısı, sosyal ve kültürel projelere yönelik düşüncelerini anlattı.  Gemlik’te ibadete açılan Camii’nin Asım Kocabıyık’ın son vasiyeti olduğuna dikkat çeken Demircioğlu, Asım Kocabıyık’ın ideallerini yaşatmayı sürdüreceklerini söyledi.

 Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, Asım Kocabıyık’ın üniversite binaları, ortaokul binası, üst geçit derken, Kocabıyık’ın ilçenin büyük ihtiyacı olan Camiyi de yaptırdığını belirterek, Kocabıyık’ın isminin sonsuza kadar yaşatılıp, dualarla anılacağını söyledi.
 Geçen yıl Haziran ayında ibadete açılan camiinin hain 15 Temmuz darbe girişimi sırasında mahyalarında, ‘Darbeye Hayır, Demokrasiye Evet’  yazılarıyla katkı verdiğini bildiren Refik Yılmaz, Kocabıyık ailesine şükranlarını sunduğunu vurguladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muhsin Özlükurt’ta, Kocabıyık ailesi ve Borusan Holding yöneticilerine teşekkür etti.

 Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Nurhan Yılmaz ve Bülent Demircioğlu’na Türk Bayraklı tablo, Gemlik’in simgesi zeytin ve zeytinyağı hediye etti. Asım Kocabıyık Camiinin resmi açılışının ardından mevlit okutuldu. Cuma namazı çıkışında da Asım Kocabıyık’ın yaşam öyküsünü anlatan biyografik kitabı vatandaşlara dağıtıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!