Gemi ve kaptan

Güncelleme Tarihi:

Gemi ve kaptan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 1997 00:00

Güven TANER
Haberin Devamı

Beşiktaş'ta Recep’in tutumuna çok şaşıyorum. Sürekli oynama hırsına saygı duyuyorum. Ama bunca yıllık deneyimine karşın, bir deneme döneminde yeni bir teknik direktörün ona her maçta forma vermeyişini doğal göremeyişine saygım, hoşgörüm yok. Çılgınca, kontrolsuz bir tutum içine girdi. Olgunluğa, profesyonelliğe aykırı bir hırçınlığı var.

O bir kaptan! Takım bir dolu sorunu aynı anda yaşamakta. Bunların olumsuz etkisi neredeyse sınırsız ve çözümü olsa da zaman gerekiyor. Böyle bir dönem yaşanırken kaptanın kişisel sorunları yerine takımın sorunlarına eğilmesi gerekir. Kaldı ki kişisel sıkıntısı asla kendi büyüttüğü gibi değil. Bir profesyonel futbolcunun görevi daima en iyi verimle oynamaya hazır durumda bulunmanın çalışmasını yapmaktır. O, emek bedeli ödenmiş bir işçidir ve onun hizmeti ne zaman uygun görülürse o zaman alınır. Eğer iyi bir hizmet takım için kullanılmıyorsa, bunun sorumlusu futbolcu değil, teknik direktördür. Hesabını futbolcu değil, yönetici sorar.

Bana kalsa ben Recep’i oynatırım.

Ancak oynatmadığım zaman, tepki göstermesine de bozulurum.

Özetle Recep hata etti, etmekte.

Takımda yer almaması ona hiçbir maddi manevi zarar vermez. Ancak kenarda olduğu zaman vıdı vıdıyı anlamsızca sürdürürse bundan kesinlikle kendisi zarar görür. Saygın olmaya, daha iyi üretmeye çalışmalıdır. Tepkinin saygı göreni, olumlu ses getireni budur.

HEPSİ BİR ARADA

Beşiktaş şu sıralar sınırsız bir talihsizlik yaşamakta. Mehmet, Amokachi, Mrmiç, Serdar, Erkan, Ertuğrul, Salih aynı dönemde sakatlık geçirdiler, kimisi geçirmekte. Oktay’da kaybettiği eşine duyduğu dayanılmaz acının etkisi var. Alpay’ın özel yaşamından yansıyan gerginliği, F.Bahçe maçında geçirdiği beyin sarsıntısı da takıma olumsuz etki olarak yansıdı. Bunlara transfer döneminin uykuda geçirilmesini ve de teknik direktörün adam tanıma aşamasında olmasını eklerseniz, Beşiktaş futbol takımının gol bile atamayışını açıklarsınız.

DAHA KÖTÜSÜ

Kötüsü şu ki, bu olumsuz etkilenme şıp diye kesilmeyecek. Birlikte hazırlanmamış, kaptanı bile vıdı vıdıya kendini kaptırdığına göre iç bütünlüğü olmayan bir takım, onları tam tanımayan yepyeni bir hoca ile kendini nasıl şipşak toparlar? Lig kapıda, Şampiyonlar ligi elemesi kapıda.

Beşiktaş kısa zamanda tüm gücünü kullanabilir duruma gelirse, gerçekten bir mucize yaratılmış olacak. Bunun için yönetimden konuyu iyi anlayanların, gece gündüz şu amatör işlerine eğilmeleri zorunluluğu var. İçinde duygusallığın da kol gezdiği sıkıntıları yeni gelmiş bir yabancı teknik adam kolay kolay çözemez.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!