Gelinlik masum bir şeydir magazine bulaştırılmamalı

Merakla beklenen gelinlik koleksiyonları tamamlandı. Bu yazın gelin adaylarını neler bekliyor? Yanıtı, sektörde söz sahibi markalardan biri olan Akay’dan aldık.

Hazırladığı koleksiyonun yanında senelerdir hizmet verdiği kişiye özel dikim hizmetiyle Akay, gelin adaylarına hayallerindeki gelinliği istekleri doğrultuda diktirebilme olanağı sunuyor. İhtiyaç duyulabilecek her konuda, makyajınızdan el çiçeğine kadar, evlilik danışmanları sizi yönlendiriyor.

Markanın başarısının ardında farklı bakış açılarına ve teknik donanıma sahip bir ekibin imzası var. Firmanın başındaki isim Sezanur Akay, alaylı olarak temelde yarattığı bu gücü devam ettirirken, daha önce modanın her alanında çalışan ve bir de gelinlik dergisi çıkaran Emir Koç, Kreatif Direktör olarak görsellik ve imaj konumlandırması yapıyor. Stilistleri Nurten İğman ise sezon trendlerini modellere adapte etmekte usta. Kelebek olarak biz de tüm gelinlerin merakla beklediği yeni sezonu yaratıcı ekibe sorduk.

n Gelinler ne ister?


- Nurten İğman: Prenses olmak! Bu nedenle, dantel, ipek organza ve ipek tafta kumaşları ağırlıklı olarak kullandık. Çünkü katlı ve volanlı kesimler, hareketliliği artırdığı gibi, zengin bir görsellik sunuyor. İşlemelerde kristal ve Swarovski taşlarla ışıltıyı daha da çoğaltmak istedik. Her gelinlik için özel olarak tasarlanmış baş ve duvak seçenekleri, keseler kullanıldı.

Bu yaz farklı olarak neler görülecek?

- N.İ:
Eski klasik duvaklar yerine, başta toplamalar, çok ince fiyonklar, bantlar ve değişik aksesuarlar kullanılıyor. İspanyol duvakları hálá talep görse de, dantel motifleri tepe kısımlarında yoğunlaştırarak aşağı doğru serpiştirdiğimiz modeller onların yerini alacak gibi...

Bölgelere göre değişiyor mu gelinlik şeçimi?

- Emir Koç:
Evet, örneğin Trakya gelinleri çok kabarık modeller ister. Kabarık etekler, dalgalanmalar ve işlemeler... Aynı şey, Kıbrıs gelinleri için de geçerli; düğünlerine yaklaşık 3000 kişi geliyormuş. Bu nedenle ihtişamı çok seviyorlar. Ben bir gün showroom’da altı metre kuyruğu olan bir gelinlik gördüm. Kişisel zevklere çok müdahale edemiyorsunuz artık.

Moda gelinlik tasarımlarına nasıl etki ediyor?

- E.K:
Modada detaylar ön plana çıkar. Biz bunları Akay tasarımlarına adapte ediyoruz. Couture ruhundan uzaklaşmadığımız için sınırlarımız var. Çünkü, aşırıya kaçarsanız bu iş bir şova dönüşüyor ve bizim gelinlerimiz bunu tercih etmiyor.

2008 gelinliklerinde neler öne çıkıyor?

- E.K:
Balık formlarını geçen yıl kullanmaya başlamıştık, bu yıl da devam ediyoruz. Sımsıkı, bele oturan ve kalçaya kadar inen formlarla gelinliğin kabarık etekten oluştuğu imajını kıralım istedik. Exclusive koleksiyonunda, moda olan şapkalar ve kepler kullandık. Artık iki gelinlik isteyenler de var. Tören kısmında uzun, sonra partide kısa bir model giyiyorlar. Ya da biz içe ayrıca mini bir elbise yapıyoruz. Drape ve farklı kesimlerle ortaya çıkan sade tasarımlar favorim. Sonrasında altına spor ayakkabı da giyilebilir.

n Yabancı markaların gelişi sizin için bir avantaj mı?

- E.K:
Yabancı markaların gelmesiyle sektör daha da hareketlendi. İki yıldır mağazalaşmaya başladık. Türkiye’nin her yerine koleksiyonlarımızı gönderiyoruz. Ayrıca, gelinlikte "hazır giyim" dönemi başladı. Her şey daha pratik hazırlanıyor; farklı koleksiyon ve temalar ortaya çıkıyor.

Medya evliliklerineuzak duruyoruz

n Gelinler çok kararsızlar mı?

- E.K:
Gelinler artık çok bilinçli. Randevularına düğünün konseptinin ve detaylarının içerdiği dosyalarla geliyorlar. Mini etek talepleri de var, çok şaşalı gelinlik isteyenler de... Ama mutlaka gelip farklı modeller denemeliler. Fikirleri değişebilir çünkü. Geçen gün, 4.5 saat gelinlik deneyen bir gelin adayımız oldu.

n Akay’ın felsefesi nedir?

- E.K:
Gelinlik masumdur! Bu nedenle modelin ön planda olması, tasarımlarımız ve duruşumuzla sektörde öncü olmak felsefemiz. Gündemde olan biriyle modelleri tanıtmak ve magazine yatırım yapmak istemiyoruz. İki yıl önce, İtalya’nın en önemli gelinlik dergilerinden birine Sposa Book’a ilan verdik. Şimdi Amerika, İngiltere, Suriye, Yunanistan ve Almanya’ya butik modeller satıyoruz.

n Ünlülerin taleplerini geri mi çeviriyorsunuz?

- E.K:
Dizilerden birçok kişi giyiyor zaten. Ama biz, "Şu giydi, bu giydi diye" bağırmıyoruz. Örneğin sabah programlarını geri çeviriyoruz. Modellerin iyi ağırlanması, tanıtılması gerekiyor çünkü. Medya evlilikleri ve bu tüketimin içinde Akay tasarımlarının olmamasını tercih ediyoruz.

Gündemde sıradışı modeller var

Akay’ın 2008 koleksiyonundaki, 60 parça belli temalar altında yaratılmış.

n Kişiye özel ürünlerin ve özel tasarımların yer aldığı ihtişamın ve lüksün göstergesi "exclusive";

n Klasik gelinlik tanımından vazgeçemiyorsanız ve kendinizi bir prenses gibi hissetmek istiyorsanız kabarık, birçok alternatif yaka ve kumaş seçenekleriyle "classics";

n Kurdelalar, fiyonklar, uzun etekler ve dantellerle süslü, romantik trendleri yakalayan genç, özgür ve eğlenceli "new style"; eski bir kumaşın günümüze uyarladığımız veya iddialı mini modeller bu grupta yer alıyor.

Kıştan miras kaldılar

2007 kış sezonundan yaza taşınan iki özel model. Hollywood yıldızlarının yeni sezonda da "ikon" çantalarından olmaya devam edecek. Sienna Miller ile yeni dönemi başlayan markanın Pashmy Bag modeli, parlak kumaş seçenekleriyle sıcak günlere taşınıyor. Çok cepli bu model, spor tarzlar için ideal. 2008 yazında yılan deri karışımı modelleriyle dikkat çakiyor. Sarah Jessica Parker dizisinin setinde Pashmy D- Bag çantasıyla.

Film dünyasının en çekici iki kadını Penelope Cruz ve Charlize Theron Plisse modeli çantalarıyla görüntülenmişler. Daha ağır ve gösterişli olan bu çanta kahverengi ve siyah iki renk seçeneği ve farklı boylarıyla, iş dünyasının şık kadınlarının gündeminde kalmaya devam edecek.

MODA HABER

Seçim yapmakta zorlananlara

Sevgililer Günü’nde sevdiklerine Koton’dan seçim yapmak isteyenleri avantajlı ödeme koşulları ve indirim fırsatları bekliyor. Giyim, aksesuar seçenekleriniz bulunduğu mağazalarda, her zevke uygun bir seçenek var.

Açılışı çok konuşuldu

CNR Expo bünyesinde her yıl iki kez gerçekleştirilen ve artık gelenekselleşen İstanbul Moda Fuarı, 7 Şubat’ta Özlem Süer defilesiyle açıldı. Sahnede Barok müzisyenlerin performans katkılarıyla zenginleşen tasarımlar, ihtişamlı aksesuarlar eşliğinde sunuldu. "Dünyanın Bütün Sabahları" filminden esinlenerek hazırlanan koleksiyon, görsel sürprizleriyle moda fuarının açışına damgasını vurdu.

Paris seyahati kazanabilirsiniz

Çok katlı mağazacılığın öncüsülerinden YKM, Sevgililer Günü coşkunuza ortak oluyor. YKM’de çeşitli hediye seçeneklerini, kaliteli ve rahat alışveriş yapma ayrıcalığı ile bir arada bulabilirsiniz. 08-29 Şubat tarihleri arasında, YKM kart ile 100 YTL ve üzeri alışveriş yapan dört talihliye, çift kişilik Paris seyahati kazanma şansı var. Axess’le yapacağınız alışverişlerde ise; iki çekiliş hakkı kazanabilir, özel 10 taksit imkanından faydalanabilirsiniz.

Tasarımları "size özel"

TOPALL Jewellery tasarımları, el işçiliğindeki ustalığı ve kullandığı değerli taşlarla dikkat çeken koleksiyonlara el atıyor. Pırlantadan elmasa, zümrütten yakut ve safire, inciden sedefe, yarı değerli renkli taşlarla yarattığı koleksiyonunda bu iki özel yüzük bu hafta favorilerim arasında.
Yazarın Tüm Yazıları