Gelibolu’da lise öğrencileri için bağımlılık semineri düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Gelibolu’da lise öğrencileri için bağımlılık semineri düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 15:10

Gelibolu’da lise öğrencileri için bağımlılık semineri düzenlendi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Gelibolu İlçesinde lise öğrencilerine bağımlılıkla ilgili eğitim semineri verildi. Bir hafta sürecek seminerde öğrencilere; madde bağımlılığı, marka bağımlılığı, internet bağımlılığı ve güvenli internet kullanımı anlatılacak.

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında Gelibolu 100’ncü Yıl Barış Ortaokulu salonunda liseli öğrencilerine Rehber Öğretmenler tarafından bağımlılıkla ilgili seminer verildi. Seminer öncesi bir konuşma yapan Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yılmaz, “Çocuk ve gençlerin daha güvenli, sağlıklı bir hayat sürdürmelerini ve bağımlılıklara karşı bilinç ve farkındalıklarını arttırmayı hedefleyen bir eğitim programı olacak. Geleceğimizin teminatı sizlersiniz. Bu ülkeyi sizlere emanet edeceğiz. Yıllar sonra bizler olmayacağız. Bunun için geleceğe daha sağlıklı ve bilgili olarak hazırlanmalısınız” dedi.

Konuşmanın ardından, Rehberlik Öğretmenleri İlknur Macun ve Balkan Zanburgan tarafından verilen ve bir hafta boyunca sürecek olan bağımlılık seminerinde öğrencilere madde bağımlılığı, marka bağımlılığı, internet bağımlılığı ve güvenli internet kullanımıyla ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda bağımlılıkta alışkanlıklarının esiri olmuş insanın hayatını, başka insanların ve olayların yönettiğini, bu kişilerin alışkanlıklarının ve bağımlılıklarının oluşturduğu etkenler, peşin hükümler, sağlıksız düşünceler, davranışlarından bahsedildi.

Doğan ZELOVA / GELİBOLU, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!