Gelibolu'da açık namazgahta teravih namazı kıldılar

Güncelleme Tarihi:

Geliboluda açık namazgahta teravih namazı kıldılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2018 12:10

Gelibolu'da açık namazgahta teravih namazı kıldılar

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Gelibolu ilçesinde vatandaşlar, Ramazan ayı boyunca teravih namazlarını Fener Meydanı'ndaki 611 yıllık tarihi Açık Namazgahta kıldı.

Gelibolu'da Ramazan ayı boyunca, Hacı Paşaoğlu İskender Bey tarafından 1407 yılında Gelibolu'daki Hocahamza Mahallesi Fener Meydanı'na sefere çıkan deniz tüfekçi erleri için yaptırılan Açık Namazgahta teravih namazı kılındı. Üstü açık, çevresi korkuluklu bir ana mekan biçiminde olan namazgahta, biri külahlı, diğeri açık iki minber bulunuyor. Mermerden bir niş içindeki mihrabın yanlarında süslü pencereler yer alıyor.

Tarihi açık namazgahta teravih namazı kılan cemaat Yılmaz Kılıç, son iki yıldır teravih namazları için 611 yıllık tarihi namazgahı tercih ettiğini söyledi. Bekir Kemahlı ise, tarihi mekanın sıcak yaz aylarında ibadet için çok güzel bir ortam olduğunu belirtti.

Hallaç Hüseyin Camisi Müezzin Kayyumu Abdullah Sarıbasan ise, "Ecdadımız burayı 1400'lü yıllarda yapmış. Ordu komutanlarımız, askerlerimiz burada bulunduğu müddetçe yaz aylarında namazlarını kılmışlar. Bizler de Ramazan ayı yaz aylarına denk geldiği müddetçe, teravih namazlarımızı cemaatimizle birlikte burada kılmaktayız" dedi.

Doğan ZELOVA/GELİBOLU(Çanakkale), (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!