Geleneksel lezzetlerden yeni tatlar

Güncelleme Tarihi:

Geleneksel lezzetlerden yeni tatlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 10:52

Geleneksel lezzetlerden yeni tatlar

Haberin Devamı

YAŞAR Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Şevkinaz Gümüşoğlu ve ekibi, 'Gelenekten Geleceğe Glokal Organik Ürün Tasarımları' çalışmasıyla geleneksel lezzetlerle, güncel tatları birleştirdi.

Yaşar Üniversitesi Kuluçka Merkezi'nin de desteğiyle elde ettikleri ürünleri, KalDer İzmir Şubesi'nin düzenlediği Mükemmelliği Arayış Sempozyumu'nda açtıkları stantla beğeniye sunan ekip üyeleri, ürünler üzerine pilot bir anket çalışması da gerçekleştirdi. Tahin helva, lokum, pekmez ve üzüm gibi yerel lezzetleri çikolatayla birleştirerek yeni tatlar elde eden ekibin çalışmalarında Yaşar Üniversitesi Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi de yer aldı.

Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Şevkinaz Gümüşoğlu, ortaya çıkardıkları ürünlerden uzun dönemde bir marka yaratmayı düşündüklerini söyledi. Yerel lezzetlerle harmanlanan ürünler üzerine 4 yıldır çalıştığını dile getiren Gümüşoğlu, Anadolu'ya ait ceviz, fındık gibi bitkileri de kullanarak ürün çeşitliliği yaratabildiklerini dile getirdi.

LOKUM VE HELVA AİLE GELENEĞİ

Çikolatalarında kullandıkları tahin helvayı ve lokumu 1940 yılından bu yana Muğla'da kendi ailesinin üretimde bulunduğu helvacıdan tedarik ettiklerini vurgulayan Şevkinaz Gümüşoğlu, "Yaptığımız pilot anket çalışmasıyla lezetlerimizi tadanlara ürünlerimiz hakkındaki görüşlerini soruyoruz. Geleneksel lezzetlerimizle çikolatanın buluşmasını beğenip beğenmediklerini ve diğer geleneksel ürünlerimiz hakkındaki fikirlerini alıyoruz. Bugüne kadar gelen geribildirimler gayet olumlu. Bu da bize cesaret veriyor ve mutlu ediyor. Anket çalışmalarımızı da geliştirip gelen taleplere cevap vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

KULUÇKA MERKEZİ ÇOK ÖNEMLİ

Yaşar Üniversitesi Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi'nin projedeki önemine dikkat çeken Gümüşoğlu, inovasyon ve girişimciliğin projelerin gelişmesinde önemli rol oynadığını vurguladı. Projenin önce kuluçka merkezinde ardından da teknoparkta şekillendirilmesi ve gerçekten hazır olduğunda piyasaya sürülmesi gerektiğine değinen Prof. Dr. Şevkinaz Gümüşoğlu, ayrıca sahlep, incitozu, kayısı ve zeytinyağı çekirdeği tozuyla safran gibi yöresel bitkilerden oluşan kozmetik ürünleri de ürettiklerini söyledi. Özellikle polen, arısütü, balmumu ve susam yağı gibi geleneksel ürünleri aloevera ve yumurta akıyla birleştirerek kozmetik ürünler elde ettiklerini ifade eden Gümüşoğlu, el kremi, pealing gibi birçok kozmetik ürüne sahip olduklarını sözlerine ekledi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!