Geleceğin sultanları

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin sultanları
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2012 00:00

Avrupa’nın en başarılı kadın voleybol takımlarından Vakıfbank, 26 yıldır genç kızları Türk sporuna kazandırıyor.

Haberin Devamı

Vakıfbank, kurumsal sosyal sorumluluk bilinciyle Anadolu’daki yetenekli kızları Türk sporuna kazandırmak için büyük çaba gösteriyor. Anadolu’nun dört bir tarafındaki özel arama ekibiyle, 14 yaşından itibaren voleybola yatkın ve kabiliyetli genç kızları seçerek İstanbul’daki voleybol ve altyapı okullarına alıyor.
Anadolu’dan yılda yaklaşık 300, İstanbul’dan ise 500 genç kız takip ediliyor. Toplam 800 kız içinde yetenekli olanlar, takıma alınıyor. Genç kızlar, kendilerine tahsis edilen lojmanlarda, gözetmenler eşliğinde hem spor yapıyor hem de Vakıfbank’ın desteğiyle özel bir okulda eğitimlerine devam ediyor.

FIRSAT EŞİTLİĞİNE KATKIDA BULUNUYORUZ

Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, voleybol ile kadının toplumdaki fırsat eşitliğine katkıda bulunduklarını söylüyor: “Her konuda olduğu gibi sporda da Türk kadınına çok inanıyoruz ve güveniyoruz. Dünya ölçeğinde neler başarabileceklerini biliyoruz. Bu bağlamda spor branşları içerisinde voleybolun kadınlara en çok yakışan, onların rekabetini en üst seviyelerde görebileceğimiz bir spor dalı olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca sportif başarı, Türk toplumunda kadının fırsat eşitliğine giden yolda çok önemli bir malzeme. Biz de bu güzel malzememizi oya gibi örerek kızlarımızın uluslararası arenalarda milletçe gurur duyduğumuz başarılar kazanmasına vesile oluyoruz.

Her şeyden önce çok iyi bir takım ruhuna sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bu sadece oyuncular ve teknik kadro özelinde olan bir şey değil. Örneğin teknik direktörümüz Giovanni (Guidetti), benim en iyi arkadaşım. Onu bu takımın en önemli parçası olarak görüyorum. Takıma müthiş bir enerji veriyor. Maç dışında da her zaman görüştüğüm biri. Ayrıca Vakıfbank Genel Müdürü olarak kızlarımızın her maçına gitmeye özen gösteriyorum. Vakıfbank çalışanlarına da Burhan Felek Salonu’nda oynadığımız her maç için servis kaldırıyoruz ve her maçımızda sağ olsunlar bizleri yalnız bırakmıyorlar. Bir takımı takım yapan, onu oluşturan bireyleridir. Bu, genel müdüründen malzemecisine kadar aynı amaç için kalbi atanların, gözyaşı dökenlerin, sevinenlerin Türkiye ile paylaştığı güzel bir başarı hikayesidir.”

BAŞARIMIZIN SIRRI TAKIM RUHUNDA SAKLI

Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı Teknik Direktörü Giovanni Guidetti de başarılarının sırrının takım ruhunda olduğunun altını çiziyor: “Çok iyi bir takım ruhuna sahibiz, zaten kalıcı başarıdan ve istikrardan bahsetmek istiyorsak, takımdaki oyuncuların birbiriyle uyumu son derece önemli. Çünkü voleybol bir takım oyunu ve herkesin birbiriyle iyi anlaşması gerekiyor. Başarılı olmamızın sebebi, bu özelliğimizi çok iyi geliştirmemizden geliyor. Prensiplerimizden taviz vermeden yolumuza başarıyla devam ediyoruz.”

Haberin Devamı

BENİM İKİNCİ EVİM

Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Gözde Kırdar Sonsırma: “Kulübümüzün çalışanlarından takım arkadaşlarımıza kadar herkesi ailemden daha fazla görüyorum. Herkesin birbiriyle iletişimi son derece iyi. O nedenle kendimi bu takımın kaptanı olduğum için şanslı addediyorum. Burada eşine rastlanmayan huzurlu bir ortama sahibiz. Vakıfbank Spor Kulübü’nün başarısında istikrar var, pozitif enerji var, takım ruhu var, her şeyden önce sevgiyle birbirimize bağlılığımız var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!