Geleceğin MotoGP yıldızları ikiz milli sporcular hedeflerini DHA'ya açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin MotoGP yıldızları ikiz milli sporcular hedeflerini DHAya açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 15:37

Geleceğin MotoGP yıldızları ikiz milli sporcular hedeflerini DHA'ya açıkladı

Haberin Devamı

Can ve Deniz Öncü kardeşler, "En büyük hedefimiz Moto Gp'ye geçmek. Orada şampiyonluk yaşamak istiyoruz" dediler

"Kardeşimle birbirimize söz verdik"

"Kenan ağabeyle piste çıkmak güzel duygu"

SERHAN TÜRK/ İSTANBUL,(DHA)

Red Bull Rookies Cup'ta başarılı performanslar gösteren Can ve Deniz Öncü kardeşler Doğan Haber Ajansı'na (DHA) konuştular.
Genç motosiklet sürücüleri, motorla tanışma hikayelerinden yarış hayatlarına, yaşadıkları anlardan Kenan Sofuoğlu'na kadar birçok açıklamalarda bulundular.
"KARİYERİMİZ ANAOKULUNDAYKEN 4 YAŞINDA BAŞLADI"
Motorla tanışmalarının bir kırtasiyenin önünde başladığını söyleyen Can Öncü şöyle konuştu:
"Bizim kariyerimiz 4 yaşındayken başladı. Anaokulundayken iş yerinden babamı almaya gidiyorduk. Babamı iş yerinden aldıktan sonra ileride bir kırtasiye vardı. Orada iki tane Pocket Bike denilen iki tane minyatür motor vardı. Oranın önünden ne zaman geçsek, orada durur onların üstüne binerdik. Üstünde baya güzel duruyorduk. Babam da o gün kendi kendine söylemiş, bunlar çok güzel uyuyorlar üstüne, gidelim iki tane alalım diye. Sonra doğum günü hediyesi olarak 2 tane aldı. Biz o gün çadırda uyuyorduk. Ertesi gün uyandığımızda çadırın kapısının önünde iki tane o motorlardan gördük. O gün mangal yapmaya gittik. O zaman da bisiklet kaskı falan takmıştık. Öyle motor kaskımız falan yoktu. Onları taktık gittik hemen. İlk sürüşümüzde fena sürmemiştik. Yaklaşık 1-2 yıl sonra orada Türkiye Şampiyonası'nda yarışan birisi vardı. Onunla birlikte antrenman yapmaya başladık."
"2 sene geçti yavaş yavaş hızlanmaya başladık. Zaten hızlı başlamıştık. Gün geçtikçe daha da hızlandık. Redbull Rookies Cup'ta yarışıyoruz" diyen Deniz Öncü, "Seçmelere gittik. Kardeşim seçildi. 4 defa çıkıyorsunuz orada. 3 kez iyiydim ama 1 kere iyi gidemedim. Ben seçilmemiştim. Tayland'da yarışlar vardı. İkisini de kazandım. Sonra Katar'da yarışlar vardı. Startta hata yaptım. Sonuncu start aldım. 1'nciliğe kadar geldim bir hata yaptım ve yarışı 5'nci bitirdim. Rookies Cup bunu gördü bunu beni davet ettiler. Bayağı yetenekli dediler. Benimde orada yarışmamı istediler. Şimdi ikimiz de Rookies Cup'ta yarışıyoruz. Kardeşim şu anda Şampiyona lideri. Ben de 5'nciyim. Çünkü son yarışta aksaklıklar oldu. Benim motorum bozuldu puan alamadım" şeklinde konuştu.
"KARDEŞİMLE BİRBİRİMİZE SÖZ VERDİK"
İlk yarışta kaza yaptıktan sonra birbirlerine kalan yarışları kazanmak için söz verdiklerini söyleyen Can Öncü, "Bu sene ilk yarışın ilk ayağında, ilk virajda birisi düştü önümde, ondan sonra ben de düştüm. Sonrasında kardeşimle bir karar aldık. Çünkü kardeşim de o kazada düşmüştü. Biz ikimiz bir karar vermiştik. Bundan sonra kalan yarışları kazanmak için daha çok çalışacağız diye. Çalıştık ve geriye kalan yarışları kazandım. Sadece 1 tanesinde kardeşim beni geçti. O yarışta 2 tane Türk podyumdaydı onun için çok mutluyduk" diye konuştu.
"HEDEFİMİZ MOTO GP"
Motor hayatlarındaki hedefleri hakkında da konuşan Öncü kardeşler, "Hedefimizde ilk olarak Moto 3 var. Gelecek sene inşallah tabi. En büyük hedefimiz Moto Gp'ye geçmek. Orada şampiyonluk yaşamak istiyoruz" dedi.
KENAN SOFUOĞLU SAYESİNDE ORAYA GİTTİK
Kenan Sofuoğlu'na teşekkür eden Can Öncü, "Rookies Cup seçmeleri kapanmıştı. Onun sayesinde açıldı ve biz oraya gittik. Sonrasında orada seçildik, kazandık yani.  Sağ olsun yolculuklarımızı karşılıyor. Yani bayağı yardımcı oluyor bize, çok teşekkür ederiz ona" diyerek Kenan Sofuoğlu'nun kendilerini desteklediğini belirtti.
"KENAN AĞABEYLE PİSTE ÇIKMAK GÜZEL DUYGU"
Kenan Sofuoğlu ile antrenman yapmanın nasıl bir duygu olduğu sorulması üzerine konuşan Deniz Öncü, "Çok güzel bir duygu. Tabii ki Kenan ağabeyin bir sürü tecrübesi var. Bayağı da iyi gidiyor. Biz de yanında antrenman yapıyoruz bazen. Güzel oluyor" ifadelerini kullandı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Can Öncü açıklamalar
-Deniz Öncü Açıklamalar
-Detay 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!