Geleceğin girişimci liderlerine ilham verdiler

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin girişimci liderlerine ilham verdiler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2016 11:07

Geleceğin girişimci liderlerine ilham verdiler

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde Belediye tarafından ilan edilen 2016 Kadın Yılı kapsamında hem kadınların hem erkeklerin iş dünyasına katılımını artırmak için Liderler Buluşması düzenlendi.
Aşkiye Neşet Çal Sahnesinde gerçekleştirilen Liderler Buluşmasında iş dünyasından önemli isimler bir araya geldi. İş hayatına atılmak isteyen girişimcileri motive etmek için gerçekleşen buluşmada; yeni nesil öğretmen Ahmet Naç, İstanbul Startup Angels kurucu ortağı Gülsüm Çıracı, EY Türkiye Kurumsal Finansman Şirketi ortağı ve EY Girişimci Kadın Liderler Programı Türkiye lideri Özge Gürsoy, GP-Trust kurucu ortağı Pınar Eczacıbaşı, katılımcılara girişimcilik alanında yaptıkları değerlendirmelerle ilham verdiler.
Etkinlik kapsamında yeni nesil öğretmen Ahmet Naç, öğretmen ve velilerin görevleri ve katkılarının yanı sıra çocukların gelişiminde Atatürkçü eğitim bilincinin önemini ve çocuklar için değerlerini aktardı. Ahmet Naç, konuşmasında, velilerin çocukları özgüvenli ve girişimci bireyler olmalarına izin vermelerinin önemli olduğunu vurguladı.
İstanbul Startup Angels kurucu ortağı Gülsüm Çıracı, dünyadan ve Türkiye’den girişimcilik ekosistemini inceleyerek başladığı konuşmasında melek yatırımcılığı, startupların başarısız olma nedenlerini, fikirden büyümeye giden girişimleri aktardı. Çıracı, girişimci ve yatırımcı ilişkilerinde ulusal ve uluslararası çalışmalarından gelen deneyimlerini paylaştı. Özge Gürsoy, kadın girişimcilerin işlerini büyütmeleri amacıyla Türkiye’de düzenlenmeye başlayan EY Girişimci Kadın Liderler programının liderliğini yürüten üst düzey bir yönetici olarak kurumsal ve kişisel hayatta networkingin ve mentorluğun önemi ile algısı üzerine değerlendirmelerde bulundu. Gürsoy, başarılı bir iş kadını ve aynı zamanda bir mentor olarak sosyal hayatta ve iş hayatında görünür olmanın iş dünyasındaki önemini paylaştı. Gürsoy, Aktif bir hayatın önemini, hobilerin ve sosyal yaşamda edinilen tanışıklıkların network etkisiyle iş yaşamına doğru katkısını anlatarak başarılı networking çözümleri önerdi.
Pınar Eczacıbaşı, kendi hayatından örneklerle eğitimde ve iş dünyasında yaşadığı girişimcilik mücadelelerini anlatırken bir kariyerin oluşmasında sivil toplum kuruluşlarının önemine ve etkilerine değindi. Kurucularından olduğu GYİAD gibi birçok STK’nın toplumumuza etki ve faydalarından bahseden Eczacıbaşı, herkesi sorumluluk almaya davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!