Geleceğin devleri

Yıldız Milli Takımımızda uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil edecek genç yetenekler yer alıyor. Ersan İlyasova, Cenk Akyol, Emre Bayev ve Yasin Görlük geleceğin 12 Dev Adam'ları olmaya aday.

KUŞADASI'nda 17-21 Nisan tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonası ikinci eleme turuna hazırlanan Yıldız Milli Takımımız, Bandırma'daki uluslararası turnuvada birinci oldu. Sırbistan-Karadağ, Rusya, Makedonya, İsrail ve Almanya'nın katıldığı turnuvada yıldız millilerimiz mükemmel bir performans çizdiler.

İlk maçta Rusya önünde uzatmada kaybeden millilerimiz, daha sonra tüm rakiplerini ve finalde de Sırbistan-Karadağ'ı devirdi. Bu takımın kuruluş amacı, federasyonumuzun 2010 yılındaki Dünya Şampiyonası'na evsahipliği yapma isteği. Bandırma'daki turnuvada gördüm ki, 1987 doğumlu bu takımdan en az 4-5 oyuncumuz ileride A Milli Takımımızın formasını rahatlıkla giyecektir. Hatta bir ikisinin de NBA'de olması işten bile değil.

En Değerlisi Ersan

Bu oyunculardan ilki Ersan İlyasova. Ersan turnuvanın En Değerli Oyuncusu (MVP) seçilirken, sayı, blok ve ribaundda da ilk sırada yer aldı. Dışarıdan ve içeriden sayı potansiyeli yüksek olan Ersan, savunması ve özellikle bloklarıyla dikkati çekti. 3 ve 4 numaralı pozisyonları rahatlıkla oynayan 2.05 boyundaki bu oyuncumuz, tecrübesini ve fiziğini geliştirebildiği taktirde, onu Türkiye sınırlarında tutmamız çok zor olur.

Dikkati çeken diğer bir isim de kaptanımız Cenk Akyol. 1.92 boyundaki Cenk, İbrahim Kutluay ile Harun Erdenay karışımı bir oyun stiline sahip. Zaman zaman oyun kurucu olarak da oynayan Cenk'in şutu ve savunması da mükemmel.

Türkiye sınırlarını dışını zorlayacak oyunculardan biri de Emre Bayev. 4 numaralı pozisyonda oynayıp, dışarıdan şut atabilme özelliğine sahip olan Emre'nin en büyük eksiği, pota dibi atışlarındaki stil bozukluğu ile fiziksel zayıflığı. Pota dibi sertliğinde, atışlarında dağınıklık göze çarpıyor. Bir an önce bu eksikliklerini gidermesi Emre'yi de Türkiye'de Mirsad Türkcan ve Mehmet Okur pozisyonuna getirir.

Yasin Görlük de bu takımın önemli oyuncularından birisi. Fizik zaafiyeti nedeniyle savunmada gereken direnci gösteremiyor, ama inanılmaz bir şut yeteneğine sahip. Yasin fiziğini geliştirdiği taktirde A Milli Takımımızın önemli oyuncularından biri olacaktır. Oğuz Savaş ve ismini yazamadığım diğer takım arkadaşları da gelecek için büyük ümit vadedediyorlar.

Tabii ki bu oyuncuların yetişmesindeki en büyük pay, kulüp takımlarımızın idareci ve antrenörlerinin. Onlara bir kez daha buradan teşekkür etmek gerekir. Ancak bu takımı hedefe hazırlayan iki kişiden bahsetmeden geçemeyeceğim. Bunlardan biri Altyapı Koordinatörümüz Serdar Ersözlü. Senelerdir altyapımızdaki başarılı sonuçların altında teknik olarak hep onun imzası var.

İziç faktörü

İkinci isim ise Nihat İziç. 2010 projesi amacıyla kurulan bu takımı seçen ve galibiyet kovalamadan oyuncuları ileride oynayabilecekleri pozisyonlara göre hazırlayan değişik bir antrenör. Onun da hiç bir zaman hakkını yememek lazım. Yardımcılarıyla birlikte sezon boyunca özverili çalışmaları milli takımımızı hedefe taşırken, oyuncularımıza da 12 Dev Adam olma yolunu açıyor.

Bu turnuvayı organize eden Banvitspor Kulübü yöneticileri ve Bandırma halkı inanılmaz bir misafirperverlik gösterirken, Balıkesir Valisi Atıl Üzelgün, Bandırma Kaymakamı İsmail Gürsoy ve Emniyet Amiri Ali Gedik verdikleri katkılarla Türk basketbolu adına övgüyü hak ettiler. Basketbol Milli Takım İdarecisi Barbaros Akkaş da gösterdiği çalışmayla turnuvanın kusursuz seyrinde önemli rol oynadı.

Harika bir tesis

Bu arada Banvitspor mükemmel bir spor kompleksi yapmış. Bu tesiste yemekhane, kondisyon merkezi ve ofisler yer alıyor. Salon da göz kamaştırıcı güzellikteydi.
Yazarın Tüm Yazıları