Geldiği gibi gitmeli

Güncelleme Tarihi:

Geldiği gibi gitmeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2009 00:00

“Türkiye’de kulüpler ayrılık işini bir türlü beceremiyor. Fakat Fenerbahçe, statta 5 bin kişiyle imza attırdığı Roberto Carlos’u, adına yakışır biçimde uğurlamalı, dostça ayrılmalı.”

Haberin Devamı

TAKVİM yaprakları 19 Haziran 2007’yi gösterdiğinde Türkiye’de bir ilk yaşandı. Bir kulüp, transfer ettiği futbolcu için stadında, taraftarlara açık bir tören düzenledi. Bu bir ilkti, çünkü daha önce kulüpler transfer imza törenlerini genelde kulüp binalarında düzenler ve bunlara da yöneticiler ve basın mensuplarının dışında kimse giremezdi.
Tören değil şölen
Ama Roberto Carlos’un Fenerbahçe’ye transferi bir başka oldu... Sarı lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi solbekleri arasında yer alan Brezilyalı futbolcunun imza törenini Şükrü Saracoğlu’nda düzenledi. O gün oraya tam 5 bin taraftar geldi ve tören bir şölen havasında geçti.
Sheriff maçı son
Fenerbahçe’de 2.5 sezon forma giyen Roberto Carlos, Brezilya’ya dönmeye karar verdiğini önceki günkü A.Gücü maçından sonra açıkladı. 36 yaşındaki yıldız, Sheriff karşılaşmasında son kez sarı lacivertli formayı giydikten sonra F.Bahçe’ye veda edeceğini söyledi.
Futbol otoritelerine, “F.Bahçe, Carlos için bir uğurlama töreni yapmalı mı?” diye sorduk... Birbirinden ilginç cevaplar aldık.

Haberin Devamı

İŞTE SHERiFF MAÇINDAN SONRA AYRILACAK OLAN CARLOS iÇiN  GÖRÜŞLER

Ercan SAATÇİ

Sitem etmemeli
KESİNLİKLE geldiği gibi gitmeli. Futbol olarak çok büyük katkı sağladığını söyleyemeyeceğimiz Roberto Carlos en azından her yerde Türkiye’yi ve Fenerbahçe’yi anlatmalı. Bunun için de Fenerbahçe’nin gereğini yapması gerekir.

Feyyaz UÇAR

Dostça ayrılmalı
GELENLERİN hepsi törenli, dönüşler de tek gidiş uçak bileti oluyor. Bu mantaliteden vazgeçmeliyiz. Misafirperverliğimize yakışır şekilde, gelenleri geldikleri gibi uğurlamalıyız. Carlos’a bir tören yakışır. Sonuçta Roberto Carlos bir dünya markasıdır. Dostça ayrılmakta fayda var.

Altan TANRIKULU

Teşekkür edilmeli
FENERBAHÇE’de, Roberto Carlos macerası en hayırlı biçimde bitmiştir. Bundan sonra kalacağı dönem takıma zarar verirdi. Ama şimdiye kadar takıma büyük yararı olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe, Sheriff maçından önce bir tören yapıp teşekkür etmeli.

Hakan ÜNSAL

Real Madrid yapmalı
ADAMIN ismine, kariyerine baktığın zaman bir töreni tabii ki hak ediyor ama bunu yapması gereken Fenerbahçe’den önce Real Madrid’di. Ben yapılmaması taraftarı da değilim ayrıca. Maalesef Türkiye’de kulüpler ayrılık işini bir türlü beceremiyor.

Kanat ATKAYA

Haberin Devamı

İmajımızı Katar’a çevirdi
ROBERTO Carlos maçlarda oynadı, reklam filminde oynadı, her şeyde oynadı ve parasını aldı. Bir yerde Türkiye’nin imajını Katar’a çevirdi; yaşlanan yıldızların son vakitlerinde iyi para kazanacakları bir yer. Layıkıyla yollayacaklardır diye düşünüyorum.

Uğur DÜNDAR

Töreni Carlos yapmalı
ROBERTO Carlos, Real Madrid’den emekli bir futbolcu olarak geldiği Türkiye’de, gerek Fenerbahçe Yönetimi’nden gerekse camiadan büyük sevgi, saygı gördü. İlerlemiş yaşına ve parlak futbolculuk öyküsüne saygıda kusur edilmediği gibi, hak ettiğinden fazla para ödendi. Ancak, tüm bunlara karşın Carlos, Fenerbahçe’nin ona ihtiyaç duyduğu kritik dönemeçlerde beklenen davranışları sergilemedi. Örneğin, geçen yıl sakatlığını bahane ederek, sezonun bitmesini beklemeden ülkesine gitti. Bu yıl da Brezilya’da farklı, Türkiye’de farklı konuştu. Ve ilk yarının bitmesine kısa bir süre kalmasına rağmen yine acelecilik yaptı ve sarı kart görerek kritik Trabzon maçı öncesinde F.Bahçe defterini kapattı.
Bu nedenle Carlos Brezilya’ya giderken Fenerbahçe yerine o bir tören düzenlemeli ve aldığı paraların çok cüzi bir kısmını harcayarak “Fenerbahçe’ye şükran günü” düzenlemeli. Doğrusunu isterseniz emekliliği gelmiş bir futbolcunun bile Fenerbahçe gibi dev bir camiaya 3. Dünya Ülkesi kulübü gibi bakması ağırıma gidiyor ve hazmedemiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!