Gediz'de orman köylüsü için ağaçlandırma çalışması

Güncelleme Tarihi:

Gedizde orman köylüsü için ağaçlandırma çalışması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 12:30

Gediz'de orman köylüsü için ağaçlandırma çalışması

Haberin Devamı

KÜTAHYA Orman Bölge Müdürlüğü tarafından halkın ormanlardan en iyi şekilde yararlanmasını sağlamak amacıyla gelir getirici tür ağaçlandırma çalışmalarına devam ediliyor.
Gediz Orman İşletme Müdürlüğü Şaphane Orman İşletme Şefliği Bölgesi'nde, 2012'de başlatılan köy ormanları projesi kapsamında Sofular ve Gürkuyu köylerinde ceviz ağaçlandırması yapıldı.
Gediz Orman İşletme Müdürü Nurettin Dağdelen, dört yıl boyunca belirli periyotlarla bakımı yapılan sahada bu sene traktörle toprak sürümü, köylüler tarafından ot alma ve çapa yapma işlemlerinin Şaphane Orman İşletme Şefliği denetiminde gerçekleştirildiğini belirtti. Üç hektar büyüklüğünde yer alan, 850 adet ceviz fidanının bulunduğu sahada, önümüzdeki yıllarda planlanan aşı çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade eden Dağdelen, "Gelir getirici tür ağaçlandırması yapılan köylerde yöre halkının bu konudaki memnuniyeti yüzlerinden okundu. Bu durum bizleri çok memnun etmiştir. Yapılan çalışmayla bölgedeki arazilerin ağaçlandırılarak aynı zamanda köy ekonomisine katkı sağlanması ve köyde yaşayan vatandaşların refah seviyesinin artırılması da gerçekleştirilmiş oldu" dedi.
Mehmet ALTINTAŞ / GEDİZ (Kütahya), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!