Gediz'de okul çevrelerinde güvenlik tedbirleri artırıldı

Güncelleme Tarihi:

Gedizde okul çevrelerinde güvenlik tedbirleri artırıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 11:08

Gediz'de okul çevrelerinde güvenlik tedbirleri artırıldı

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Gediz ilçesinde, okullar ve çevresinde alınacak güvenlik tedbirleriyle ilgili yöneticiler uyarılırken, polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimler artırıldı.

Gediz Kaymakamı Muhammet Önder başkanlığında Gediz Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen güvenlik tedbirleri toplantısına Gediz İlçe Emniyet Müdürü Barış Tosun, Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, Gediz Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Uğur Şahin, okul idarecileri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Toplantıda, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında eğitim görecek tüm öğrencilerin güvenlik içerisinde eğitim görebilmeleri için okullar ve çevresinde alınacak güvenlik tedbirleri, öğrenci taşıma araçları çalışma koşulları, eğitimciler ve velilere düşen görevler ve güvenlik tedbirleri ayrıntılı şekilde görüşüldü.

Toplantının ardından ilçe genelinde polis ve jandarma ekipleri tarafından güvenlik tedbirleriyle ilgi denetimler sıklaştırıldı. Yapılan denetimlerde 372 kişi sorgulanırken, çeşitli suçlardan aranan 2 kişi şahıs yakalandı ve kesici alet taşıyan 1 kişiye de işlem yapıldı. Ayrıca 80 araç sorgusu yapılırken, evrak eksiği olduğu tespit edilen araçlara idari para cezası uygulandı.

Gediz İlçe Emniyet Müdürü Barış Tosun, yeni eğitim ve öğretim döneminde ilçede güvenli ortamın sağlanarak öğrencilerin zararlı etkilerden uzak tutulması, genel asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, terör örgütlerinin muhtemel eylemlerinin engellenmesi, suç ve suça konu unsurların tespiti amacıyla ilçe genelinde denetimleri artırdıklarını söyledi.

Mehmet ALTINTAŞ / GEDİZ (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!