GE’den Olimpiyatlar İçin Akıllı Enerji

Güncelleme Tarihi:

GE’den Olimpiyatlar İçin Akıllı Enerji
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 10:52

GE, PyeongChang'da Düzenlenecek Olan 2018 Kış Olimpiyatları İçin Akıllı Enerji Kullanımına Yönelik Enerji İzleme Sistemi Sağlayacak

Haberin Devamı

Olimpiyat Oyunlarının uluslararası ortaklarından olan GE, PyeongChang 2018 Kış Olimpiyatlarına bir Enerji İzleme Sistemi (EMS) sağlayacağını duyurdu. Sistem, 122 yıllık Olimpiyat tarihinde bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Dünyanın ilk Endüstriyel İnternet platformu olan Predix'in sağlayıcısı GE Dijital, 14 etkinlik mekanının enerji temin ve tüketim süreçlerini gerçek zamanlı olarak izlemek ve analiz etmek üzere CIMPLICITY HMI/SCADA ve Historian veri toplama çözümlerine dayalı bir sistem geliştirecek. GE, Olimpiyatlarda Oyunların daha verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi ve daha güvenilir enerji sağlanmasına yönelik bir sistem izleme çözümü sunarak dünyada "Akıllı Enerji" kullanılan ilk Olimpiyat Oyunlarını destekleyecek.

EMS, enerji yönetiminin gerçek zamanlı olarak izlenmesini sağlıyor. Ayrıca güvenilir enerjinin çok büyük önem taşıdığı canlı yayınlar ile Olimpiyat Stadyumları arasında herhangi bir noktada elektrik kesintisi olması durumunda, sorunları en kısa sürede çözmek üzere anlık tanılama gerçekleştiriyor. PyeongChang 2018 Kış Olimpiyatları Organizasyon Komitesi Ana Operasyon Merkezi, enerji kullanımını her saniye izlemek için EMS'si devreye alan bir kontrol kulesi olarak yetkinliklerini güçlendirecek. Ana Operasyon Merkezinde enerjiyi uzaktan izleyen operatörler sayesinde elektrik kesintilerine müdahale süresinin önemli ölçüde kısalması bekleniyor.

Ayrıca sistem, elde edilen enerji verilerini ve Olimpiyat Stadyumuna bağlı Kesintisiz Güç Kaynaklarını (UPS) da kaydedecek. İlk kez PyeongChang 2018 Kış Olimpiyatlarında kullanılacak ve Olimpiyatlar boyunca elektrik tüketimini ölçecek olan GE Dijital'in sistemi, her stadyumun elektrik tüketimine ait verilerini hassas bir şekilde toplayacak ve entegre analizler sağlayacak. İlgili veriler, daha verimli tesis yatırımları kapsamında maliyet tasarrufu sağlamak üzere, 2020'de Tokyo Olimpiyatları ve 2022 Pekin Kış Olimpiyatları için "dijital miras" haline getirilmesi gündemde.

GE Dijital Kore Ticari Başkan Yardımcısı Willy Cho, şu açıklamalarda bulundu: "EMS, PyeongChang'da gerçekleşecek 2018 Kış Olimpiyatlarında enerji kullanımı açısından büyük kolaylık sağlayacak ve üstelik veri kullanımı, bir sonraki Olimpiyat Oyunları için daha ekonomik elektrik planlamaları yapılmasına imkan verecek. PyeongChang 2018 Kış Olimpiyatları, bir spor etkinliğinde stratejik enerji kullanımı yönetimine ışık tutarak küresel iyi uygulamalar arasına girecek."

GE Dijital, EMS kurulumunu Ekim ayına kadar tamamlamayı planlıyor. Sistem, Kasım ayından yıl sonuna kadar gerçekleşecek test etkinliklerinde uygulamaya koyulacak ve Şubat 2018'de tamamen faaliyete geçecek. GE Dijital, veri toplama prosedürleri ve yönetim arayüzünün tasarlanmasından saha personeli desteğine kadar çok kapsamlı destek hizmetleri verecek.

GE Blog içerikleri için http://geturkiyeblog.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!