Geçilemeyen Şehir Çanakkale

Güncelleme Tarihi:

Geçilemeyen Şehir Çanakkale
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2015 17:30

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. TAMER YILMAZ, 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ NEDENİYLE BİR ANMA MESAJI YAYINLADI.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.
Rektör Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"18 Mart 1915’de Çanakkale’de büyük bir azimle kazanılmış olan zafer, tarihimizin en önemli başarılarından biridir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için çok güç şartlar altında verilmiş olan bu mücadeleyle, dünya tarihinde eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı yazılmıştır. Aziz milletimiz; vatan sevgisiyle, birlik ve beraberlikle, cesaretle, onurla ve inançla bağımsızlık yolunda, büyük fedakarlıklar göstermiştir. Bağımsızlığımızın, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz, saygın ve örnek kişilikleriyle gönüllerde yaşayacaktır. Onların kahramanlıkları, mücadeleleri ve cesaretleri hiçbir zaman unutulmayacaktır. Sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da “Çanakkale Zaferi” milletimizin gönlünde son derece önemli bir yere sahiptir.
Türk Milleti, onurlu tutumu, kahramanlıkları ve başarılarıyla tarihin akışını değiştiren yüce bir millettir. Yaşama hakkını onuruyla elde eden milletimiz, tarihin her döneminde bölünmez bütünlüğünü ve vatan topraklarını koruma ve karşısına çıkarılan engelleri aşma kararlılığını göstermiş, bu uğurda canı pahasına binlerce şehit vermekten kaçınmamıştır.
Bağımsızlığımızın, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz, saygın ve örnek kişilikleriyle gönüllerde yaşayacak, onların kahramanlıkları, mücadeleleri ve cesaretleri hiçbir zaman unutulmayacaktır. Atalarımızın emaneti olan bu vatan topraklarını sonsuza kadar koruyacağız.
Bu büyük zaferin yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, canlarını ortaya koyarak “Çanakkale Geçilmez” dedirten kahraman Şehit ve Gazilerimizi, şükran ve rahmetle anıyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!