Gecenin kralı yok:1-1

Güncelleme Tarihi:

Gecenin kralı yok:1-1
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş ile Galatasaray'ın İnönü Stadı'ndaki randevusunda devler birbirine üstünlük sağlayamadı. Galatasaray, ikinci yarıdaki baskısının ürününü 60. dakikada Okan'ın kafasından gelen golle aldı. Beşiktaş yenik duruma düşmesine rağmen maçı bırakmadı ve 84. dakikada Ertuğrul'un golü ile skoru eşitledi.

Tugay cezalıydı

Beşiktaş, Tugay'ın cezası ve Hagi'nin sakat sakat oynaması nedeniyle ilk yarıda boyalayan Galatasaray kalesini üç kez yokladı ancak golü bulamadı. İkinci yarıda daha etkili görünen takım G.Saray'dı. Beşiktaş golü yedikten sonra oyuna dengeyi getirdi ve skoru eşitleyen golü de buldu.

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki Türkiye Kupası finalinin ilk ayağından galip çıkmadı: 1-1.

Cezalı olan Tugay'ın ve sakat sakat oynayan Hagi'nin yokluğunda öncelikle gol yememeyi hedefleyen ve ağır zeminde lig yarışına yansıyacak bir sakatlık daha yaşamak istemeyen Galatasaray, özellikle ikinci yarıda gol pozisyonları üretti.

Beşiktaş ise sahasındaki ilk maçta avantaj elde etmek istiyordu ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. İlk yarıda rakibine oranla çok daha iyi oynayan, ikinci yarının başlarında ise oyundan düşen siyah beyazlılar golü yedikten sonra çabuk toparlandılar ve skoru eşitleyen golü de buldular.

24. dakikada Mehmet'in orta alandan başlattığı kontratakta Galatasaray defansının ofsayt diye duraklamasından yararlanan Erkan sağdan ceza alanına girdi, düzeltip vurduğu sert şutu kaleci Mehmet ayakları ile kornere çeldi.

35. dakikada Rahim'in orta alandan verdiği pas K.Hakan'ın kafasına çarparak Oktay'ın önüne düştü. Göğsüyle düzeltiği topla ceza alanına yönelen Oktay'ın aşırtma şutunu kaleci Mehmet son anda kornere tokatladı.

İlk yarı 0-0 kapandı.

56. dakikada Filipescu'nun pasıyla Beşiktaş defansının arasından sıyrılan B.Hakan topu önüne alarak ceza alanına indi, Ertuğrul ve kaleci Fevzi bu oyuncuyu perdeleyince Galatasaray mutlak bir golden oldu.

60. dakikada Galatasaray'ın golü geldi. Ani gelişen kontratakta Bülent orta sahadan nefis bir pas çıkardı, B.Hakan sol kanatta topu kontrol etti, Ertuğrul'u çalımladı ve ceza alanına ortaladı, Yankov'dan önce hareketlenen Okan kafayı vurdu ve Fevzi'yi avladı: 1-0.

84. dakikada Beşiktaş skoru eşitledi. Amokachi'nin pasında altıpas içinde topla buluşan Ertuğrul, Popescu'yu çalımlayıp önünü boşalttı ve yerden vurdu: 1-1.

90. dakikada Beşiktaş galibiyete çok yaklaştı.

Ertuğrul kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda şutladı, kaleci Mehmet topu güçlükle önledi. Ve maç 1-1 sona erdi.

STAT: Beşiktaş İnönü

HAKEMLER: Orhan Erdemir (**), Fahir Ersoy (**), Haldun İşlen (**)

BEŞİKTAŞ: Fevzi (**)- Ertuğrul (****), Rahim (***), Ali Eren (**) (Dk.54 Hikmet **)- Erkan (**), Yankov (*) (Dk.76 Nihat **), Mehmet (**), Tayfur (**), Mutlu (**)- Oktay (*) (Dk.70 Emre **), Amokaci (***)

YEDEKLER: Mrmiç- Recep, Yusuf, Serdar

GALATASARAY: Mehmet (**)- Fatih (**), Bülent (**), Popescu (**), Filipescu (**)- Okan (***), Hagi (**) (Dk.80 Emre), Suat (**), Hakan Ünsal (**)- Arif (**) (Dk.72 Ergün **), Hakan Şükür (***)

YEDEKLER: Volkan- Osman, Feti, Vedat

GOLLER: Dk.60 Okan, Dk.84 Ertuğrul

SARI KARTLAR: Hagi (G.Saray), Ertuğrul (Beşiktaş)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!