Geçen yılın "deplasman fatihi" ligden düştü

Güncelleme Tarihi:

Geçen yılın deplasman fatihi ligden düştü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2013 14:09

Ligden düşmesi matematiksel olarak kesinleşen ve geçen yıl Galatasaray'dan sonra "en başarılı deplasman takımı" olarak gösterilen Mersin İdman Yurdu, bu sezonda çıktığı 16 deplasman maçında galip gelemedi.

Derlenen bilgiye göre, 2010-2011 sezonunu şampiyon tamamlayarak 29 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lig'e yükselen Mersin İdman Yurdu'nun bu ligdeki serüveni 2 sezon sürdü. Kırmızı-lacivertliler, özellikle deplasmanda aldığı başarısız sonuçla ligin bitimine 4 hafta kala ligden kalma umutlarını kaybetti. Geçen yıl topladığı 27 puanla ligin ilk yarısında kendine altıncı sırada yer bulan Mersin temsilcisi, sezonu ise 42 puanla 13. sırada tamamladı. Mersin İdman Yurdu, teknik direktör Nurullah Sağlam ile başladığı bu sezonda ise takımı Giray Bulak ve ardından Hakan Kutlu'ya emanet etti. Geçen sezonun ilk 30 haftasında deplasmandan 24 puan toplayarak Galatasaray'dan sonra "en iyi deplasman takımı" olarak gösterilen Mersin temsilcisi, bu yıl ise şimdiye kadar çıktığı 16 deplasman maçından 5 beraberlik 11 mağlubiyet aldı.

"Yeniden burada oluruz"

Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, yaptığı açıklamada, bundan sonra Medicalpark Antalyaspor maçı hariç, ligin alt sıralarındaki takımlarla karşılaşacaklarını söyledi. Bu yüzden ciddiyetle hazırlık çalışmalarını yürütüp maçlara çıkacaklarını anlatan Kutlu, "Önümüzdeki maçların hepsi ligin gidişatını ve ligde hangi takımların kalacağını belirleyecek maçlar. Kimsenin üzerimizde hakkının kalmasını istemeyiz. Bu yüzden tüm maçlarda elimizden geleni yapacağız" dedi.

Artık gelecek yılın planlamalarını yapmaya başlayacaklarını dile getiren Kutlu, şunları kaydetti:

"Mersin'in gerek taraftarı gerekse şehir anlamında çok ciddi bir potansiyeli var. Bu anlamda bana göre Mersin İdman Yurdu, Spor Toto Süper Ligine yakışan bir takım. Bu anlamda PTT 1. Ligi'nde şampiyonluğa oynayacak kadro kurmanın hesaplarını yapmamız lazım. Bu takım tekrar Süper Lig'e yükselmeli. Var gücümüzle buna çalışacağız. Düzenli bir planlamayla inşallah önümüzdeki yıl yeniden burada oluruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!