Gecekondudan tenis kortuna

Güncelleme Tarihi:

Gecekondudan tenis kortuna
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2011 10:51

Ağrı Tenis Kulübü tarafından yürütülen 'Gecekondudan Tenis Kortuna' adlı proje kapsamında, maddi durumu iyi olmayan 185 yoksul çocuk, tenisle tanıştı.

Türkiye'de, toplumun büyük bir kesimi tarafından zengin sporu olarak bilinen tenis, sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında son sıralarda yer alan Ağrı'da, yoksul çocukların sporu haline geldi. 2009 yılında kurulan Ağrı Tenis Kulübü, Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadyumunda kurulan 3 tenis kortunda, bir çok yoksul çocuğu tenisle buluşturdu.

Ağrı Tenis Kulübü Başkanı Kasım Kaya, 185 çocuğa tenis kursu vererek turnuvaya hazırladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
“Çocukların tenis kursunu tamamlamasıyla bu sporun Ağrı'da şaha kalkacağına inanıyorum. 185 çocuğun tenis malzemelerini, kulüp olarak temin ettik. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla büyük bir özveri içinde çalışıyoruz. Bize destek olan başta Ağrı Valisi Ali Yerlikaya olmak üzere Türkiye Tenis Federasyonu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum.”

Tenis antrenörü Fırat Balkis ise çocukların tenisi öğrenmeye çok hevesli olduğunu ifade ederek, yapılacak turnuvalarda çocukların dereceye gireceklerinden umutlu olduklarını söyledi.

TEK HAYALİ TENİS ÖĞRENİP AİLESİNİ YOKSULLUKTAN KURTURMAK

Ağrı'da gecekonduda ailesiyle yaşayan 11 yaşındaki Hakan Anak da Ağrı Tenis Kulübü sayesinde, tenisle tanışan çocuklardan biri.

Ağrı Tenis Kulübünün vermiş olduğu malzeme ve giysilerle şehir stadyumundaki kortlarda kursa katılan Anak'ın en büyük hayali, teniste başarılı olup, ailesini yoksulluktan kurtarmak.

İnşaatta çalışarak günlük yaklaşık 20 liralık gelirle ailesinin geçimini sağlamaya çalışan baba Fehmi Anak, oğlunun tenisi çok sevdiğini belirtti.

Oğlunun bu sporu daha önce televizyondan takip ederek büyük bir ilgiyle izlediğini vurgulayan Anak, şöyle konuştu:
“Kulübün talebi üzerine oğlumu çok sevdiği tenis kursuna kaydettirdim. Burada bütün ihtiyacını karşıladılar. Kulübün verdiği ayakkabıları okula giderken bile giymiyor. Aylar önce aldığım ayakkabı yırtılmasına rağmen, kulübün verdiği o ayakkabıları giymiyor. Yırtık ayakkabısını tamir ederek yeniden giyiyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!