Gecekondu camisine Selçuklu tarzı yenileme

Güncelleme Tarihi:

Gecekondu camisine Selçuklu tarzı yenileme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2007 00:00

Çankaya Belediyesi ibadethanelerde uzun süredir devam ettiği temizlik, bakım gibi hizmetlere bir yenisini ekledi. Gecekonduda hizmet veren Hacılar Camii, Selçuklu tarzı bir mimari ile yeniden hayat buluyor.

AYRIM gözetmeksizin tüm ibadethanelerin temizliğini yapan Çankaya Belediyesi, yaptığı düzenlemelere bir yenisini ekledi. Belediye, gecekondu dönüşüm bölgesi olan Mürsel Uluç Mahallesi’nde yıkılan Hacılar Camii’nin yerine yenisini yapıyor.

Mürsel Uluç Mahallesi’nde eski bir gecekonduda hizmet veren Hacılar Camii’nin yenisinin temeli, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı İsa Varlı, Cami Yaptırma Derneği Başkanı Nafi Yüksel, hayırsever mimar Kadir Oral ve semt sakinlerinin katılımıyla atıldı.

Mimar Kadir Oral tarafından Selçuklu mimarisi cami modellerinden esinlenerek hazırlanan proje 600 metrekare kullanım alanında yaklaşık 1000 kişiye hizmet verecek. İşlemleri belediye tarafından gerçekleştirilen caminin temel atma töreninde Çankaya Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz’ın sevgi ve selamlarını ileten Başkan Yardımcısı Varlı, 130 metreküp betona ihtiyacı olan inşaatın eksiklerine de yardımcı olacaklarını ifade etti.

Yaptığı açıklamada işbaşına geldiği dönemden itibaren, din - mezhep ayrımı yapmaksızın tüm ibadethanelere destek verdiklerini ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz, şunları söyledi:

KAMPANYA ÜÇÜNCÜ YILINDA

"Nasıl ki, kaderine terkedilmiş, ailelerin desteği ile ayakta durmaya çalışan okullarımız bizim için önemliyse, yurttaşlarımızın katkılarıyla ayakta durmaya çalışan, insanlarımızın bir aradalığına vesile olan ibadethanelerimiz de bizim için ayrı bir önem taşıyor. Üç yıl önce Bahçelievler Merkez Camii’nde ibadethane temizliği kampanyamızı başlattığımızda her kesimden teşekkür aldık, pek çok yerel yönetime örnek olduk. Benzeri çalışmalarımızı olanaklarımız elverdiğince ayrım gözetmeksizin sürdürme gayretinde olacağız."

İlçe sınırları içerisinde bulunan 159 cami, 4 kilise, 1 sinagog ve cemevi’nin temizliklerini üç yıldır periyodik olarak gerçekleştiren iki ekip kurduklarını belirten Eryılmaz, "Üçüncü yılına giren kampanyamız çerçevesinde ibadethanelerimiz yılda dörder kez baştan aşağı temizlenerek insanlarımızın hijyen ortamlarda ibadet etmelerine yardımcı olduk. Kıt kanaat kişisel gayretlerle yaşamsal çevresini düzenlemeye çalışan yurttaşlarımıza destek olarak ibadethanelerin bahçe duvarı, kütüphane, avlu ve bahçe düzenlemesi, bank, ağaç gibi ihtiyaçlarını karşılarken inşaat işlerinde de desteğimizi sunduk, sunmaya devam edeceğiz," şeklinde konuştu
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!