Gaziantep'te organ bağışı semineri

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte organ bağışı semineri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 13:05

Gaziantep'te organ bağışı semineri

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - HASAN Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Şahinbey İlçe Sağlık Müdürlüğü'yle organize edilen Organ ve Doku Bağış Haftası etkinlikleri kapsamında, 'Bağışlanan her organ yaşama tutunan bir insan' sloganı ile seminer düzenledi.

Her yıl 'Organ Bağışı Hayat Kurtarır' sloganı ile yürütülen Organ ve Doku Bağış Haftası etkinlikleri çerçevesinde, HKÜ ve Şahinbey İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından organ bağışı ve doku nakliyle ilgili eğitim ve farkındalık yaratma çalışmalarına yönelik stant kurdu. Bunun yanı sıra HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kezban Bayramlar, akademik, idari personel ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla seminer düzenledi.

Şahinbey İlçe Müdürlüğü doktorlarından Erkal Ay tarafından katılımcılara 'Organ Bağışı Hayat Kurtarır' konulu seminer verildi. Seminerde organ bağışı ve bu konuda oluşacak farkındalığa duyulan ihtiyacın önemine değinildi. Seminerin başında ve sonunda Sağlık Bakanlığının kamu spot filmleri gösterildi. Seminerde Dr. Erkal Ay: "Bağışlanan her organ yeni bir hayattır, organ bağışı hayat kurtarır ve bağışlanan her organ yaşama tutunan bir insandır bu nedenle kalbinize bir kez sorun: hayat vermek ister mi?” gibi söylemleri katılımcılar tarafından büyük bir beğeni ve ilgi ile dinlendi.

Dr. Ay, şunları söyledi:

"Hafta boyunca çok sayıda kişiye konu ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Zaman içerisinde ve özellikle eğitim kurumlarında bu konu ile ilgili olarak yapılacak bilinçlendirme çalışmalarından sonra mevcut bilinç ve hassasiyetin daha da artacağın net olarak farkına vardık. Gelecek senelerde bu duyarlılık ve farkındalığın artarak devam etmesini temenni ediyorum. Hasan Kalyoncu Üniversitesi bizlere çalışmalarımızda ciddi anlamda destek verdi. Çalışmalarımıza yoğun ilgi gösteren herkese çok teşekkür ederiz"

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!