Gaziantep'te kamu kurumları arasında sağlıkta işbirliği anlaşması

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte kamu kurumları arasında sağlıkta işbirliği anlaşması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2015 13:58

- Kentteki kamu kurumları anne bebek sağlığı, sağlıklı zayıflama, ilaçların bertaraf edilmesi, otizmli çocukların ağız sağlığı gibi konuları kapsayan 5 projede işbirliği yapacak

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'teki kamu kurumları, anne bebek sağlığı, sağlıklı zayıflama, ilaçların bertaraf edilmesi, otizmli çocukların ağız sağlığı gibi konuları kapsayan 5 projede işbirliği yapacak.

Gaziantep Sağlık Müdürlüğü koordinesinde, Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 8. Bölge Gaziantep Eczacı Odası işbirliğiyle yürütülecek projelerin protokol imza töreni düzenlendi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, valilik toplantı salonundaki imza töreninde, imzalanacak projelerin hem Gazianteplilere hem de kentte yaşayan Suriyelilere hayırlı olmasını diledi.

Amaçlarının Gaziantep'te yaşayan tüm vatandaşlara ayrım yapmadan en iyi şekilde hizmet etmek olduğunu ifade eden Ata, "Kamu kurum ve kuruluşları arasındaki işbirliği ne kadar üst düzeyde olursa verilecek hizmetin kalitesi de o derece artacaktır. Kamunun kaynaklarını yine vatandaşın lehine hizmet olarak kullanmak için çaba sarfediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök de "Bebeğim zamanında doğsun", "Bitkiler ve gıda takviyeleriyle değil sağlıkla zayıflıyorum", "Evsel atık ilaçların bertaraf edilmesi projesi", "Otizmli çocuklarda sağlıklı gülüşler" ve "Sağlıklı anne, sağlıklı bebek" projeleriyle ilgili bilgi verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise proje ortaklarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında toplum sağlığının kenti yöneten tüm kurumların ortak konusu olduğunu söyledi.

Vatandaş memnuniyetini sağlamış her yönden huzurlu bireylerin ve ailelerin olduğu sağlıklı bir Gaziantep ve Türkiye oluşturmanın ana hedefleri olduğunu anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Hepimize düşen görevler var. zaman koordinasyon, ortak hareket etme zamanı. Özellikle sivil toplum, devlet ve yerelin çok ciddi işbirliği yapma zamanı. Bugün aslında bu masada bunu başarıyoruz. Gücümüzü birleştirdiğimizde aslında elimizdeki imkanları çok daha kuvvetli bir şekilde halkımıza sunabiliyor, hedefi daha kolay yakalayabiliyoruz. Biz önce insan diye yola çıktığımız için bu projelerin hepsini çok önemsiyoruz."

Haberin Devamı

Şahin, belediye olarak kadınları ve çocukları merkeze aldıklarını, bu konuda kurumsal kapasitelerini artırdıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından projelerin protokolleri imzalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!