Gaziantepspor - Beşiktaş maçının ardından

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepspor - Beşiktaş maçının ardından
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2017 22:47

Gaziantepspor - Beşiktaş maçının ardından

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş: "Bütün oyuncularımla gurur duyuyorum"

"Hak eden takım hakkını aldığı için ve Başakşehir'e de ikincilik kazandırdığımız için mutluyuz"

Güneş konuşurken futbolcular toplantı salonuna girerek bir anda kutlama yaptı

Gaziantepspor Teknik Direktörü Uygun: "Özür diliyoruz"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımının üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaşmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, "Öncelikle mutluyuz. Sezon başında bu yana yapılanmaya ayak uydurmaya çalıştık. Geçen seneki başarıyı bu yıl tekrarlamak bizi mutlu etti. Herkesi tebrik ediyorum. Taraftarlara teşekkür ediyorum. Kendi sahamızda değil tüm sahalarda en fazla taraftar toplayan kulübüz. Umarım ki bütün bu yüke diğer takımlar da ortak olur. Kolay olmadı. Bir Şampiyonlar Ligi, UEFA Ligi, bir kupa, bir de Türkiye ligi maçları oynadık. Sağ salim çıktık. Ligde şampiyon olmak ilk hedefimizdi ve buna ulaştık. Rakiplerimiz de bizi çok zorladı. Bu yarışta rakiplerimiz bu işe renk kattı. Düşen takımlar da oldu, onlara başarılar diliyorum. Bütün oyuncularıma teşekkür ediyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Bu işte bu bir görevse, ben bir damlayım. O yüzden güzel bir aileyiz. Sevgi ve saygı içerisinde kurallara bağlı en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sonuçlar ne olursa olsun, doğrularımızdan vazgeçmedik. Zaman zaman gündemi değiştirmek adına kafa karışıklığına sebep verilmeye çalışıldı. Bazen de maç kaybederek üzüldük ama vazgeçmedik. Büyük bir ailenin bireyi olarak kendimle de gurur duyuyorum. Beşiktaş'ın artısı sadece aldığı sonuçlar değil oynağı oyundur" dedi.
OYUNCULARDAN GÜNEŞ'E SÜRPRİZ
Şenol Güneş, konuşurken futbolcular toplantı salonuna girerek bir anda kutlama yaptı. Güneş de şaşırarak bir süre oyunculara eşlik ettikten sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Şenol Güneş olarak hedefim; 3 ihtimal var. Bir çalışmaya devam etmek, iki başka yerlere gitmek, üç antrenörlüğü bırakabilirim. İşimi doğru yapmaya çalışıyorum. Zaman zaman sindiğim anlar olur. Özgür olmak gerekiyor ki daha rahat işler yapabilelim. Düşüncemi açıkça söylemek yerine benim düşüncemden öne giden arkadaşlar var. Hep gündem değişmek isteniyor. Dünü yaşadık bitti. Sonuçlara baktığınız zaman her şey değişebilir. Doğrularımıza rağmen haksız eleştiriler aldık. Biz kötü de oynasak, iyi de oynasak hedefimizden ve doğrularımızdan vazgeçmedik. Hedefimiz Türk futboluna katkı yapmaktır. Bu sene şampiyon olduk, başka sene başkası da olabilir. Biraz daha futbolun bu tarafına kaymak gerekiyor. Daha önce Başakşehir'i kutlamıştık. Konya da hak ediyor. Başakşehir zaman zaman inci sitemlerle mesajlar verebiliyor. Henüz en iyi takım oynayan futbol takımı olamadık. Başakşehir'in ikinci olmasında katkımız var. Hak eden takım hakkını aldığı için ve Başakşehir'e de ikincilik kazandırdığımız için mutluyuz."
BÜLENT UYGUN: ÖZÜR DİLİYORUZ
Gaziantepspor'da Teknik direktör Bülent Uygun ise, lige veda ettiklerdi için üzgün olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:
"Öncelikle Beşiktaşlıları tebrik ederek başlıyorum. Tebrik edelim, şampiyonlukları hayırlı uğurlu olsun. Bu sezon gerçekten oynadıkları futbol, gösterdikleri performansla şampiyonluğu hak ettiler. O yüzden camiasını, teknik yönetimini tek tek tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun onlara. Gaziantepspor olarak maalesef geçen hafta düşmüştük. Bizim de artık kendimizle ilgili bazı gerçekleri ortaya koymamız gerekiyor. Yeniden planlamamız gerekiyor. Bu şehirde bir barış ilan edilmesi gerekiyor. Bütün dertleri bir kenara bırakarak, bu büyük Gaziantep camiasını ayağa kaldırmak gerekiyor. Ve şampiyon yapmak gerekiyor. Bu kadar müthiş bir stadımız var ama performansımız iyi değil ama bazı gerçekleri gözardı etmemek lazım. Şehrimizde  65 kişinin şehit olduğu, 100'lerce kişinin yaralandığı bombalama olayları yaşadık. Suriye'de bugün devletimiz, savaş halinde ve savaş halinde olmamız münasebetiyle inanılmaz derece zorluk çekiyoruz. Gaziantepspor olarak birçok futbolcuyu transfer ettik, maalesef hiçbiri sezon başında takıma gelmedi, devre arasında da getiremedik. Ekonomik anlamda sıkıntılar had safhadaydı. Söz verilen birçok şey tutulmadı ve bunlara ilaveten Raitonal gibi bir kardeşimiz de intihar etti ve takım tamamen demorolize oldu. Takım geldiğim 12 hafta öncesinde inanıyordum başarabileceğimiz söylemiştim maalesef başaramadık bunda sadece bireylerin ve kişilerin değil herkesin kendiyle ilgili önüne koyarak geleceğiyle ilgili planlama yapması gerekir. Gaziantepspor'a geçmiş olsun diyorum, taraftarımızdan da özür diliyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Basın toplantısından görüntüler
- Futbolcuların Güneş'e sürprizi
- Şenol Güneş'in açıklamaları
- Bülent Uygun'un açıklamaları

HABER: MÜCAHİT YOLCU - KAMERA: EYYÜP BURUN/GAZİANTEP, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!