Gaziantepli muhtarlar akademili oluyor

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepli muhtarlar akademili oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 16:16

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, mahalli yönetimlerde toplam kaliteyi artırmak ve daha etkin bir yönetim sağlayabilmek için kurduğu "Muhtar Akademisi" eğitime başladı.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ndeki (HKÜ) eğitimin açılışında yaptığı konuşmada, insanın sürekli kendini yetiştirmesi gerektiğini belirtti.
Bilgi ve teknoloji çağında olunduğunu ve bu konuda insanların kendini yetiştirmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, "Aksi takdirde bu bilgi ve teknoloji çağının gereğini yapamayız ve burada en çok da halkımız mağdur olur. O yüzden bize düşen şey olduğumuz noktada aynen bir öğrenci psikolojisiyle sürekli kendimizi yetiştirmemiz ve yukarıya taşımamız" ifadelerini kullandı.
Muhtarlara verilecek eğitimin çok önemli olduğunu dile getiren Şahin, Türkiye'deki bütün muhtarlara "Muhtarlık akademisiyle" örnek olmak istediklerini kaydetti.
İleriki çalışmalarda profesör muhtarların da olacağını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
"Türkiye'ye örnek bir iş yapıyoruz. Buradan Çanakkale'ye gitmek ne kadar önemliyse, muhtarlar akademisine gelmek ve kendinizi de bu konuda yetiştirmek bu kadar önemli. Ben buna zaman ayırdığınız için, gelip bu sıralara oturduğunuz için teşekkür ederim. Çünkü öğrencilik çok güzel ve kutsal bir şey. Öğrenmenin yaşı yok. Çünkü bizim medeniyetimiz 'bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' diyor. Dolayısıyla 'ilim Çin’de de olsa gidip alırız' diyor. Çin'e gitmeye gerek yok, ilimi Hasan Kalyoncu'da geliyoruz ve alıyoruz. O yüzden bu işin kaybedeni yok, kazananı var."
Herkesin 2019'a ilim, irfan ve hikmetle hazırlanması gerektiğini dile getiren Şahin, akademinin kurulmasında emeği geçenlerle akademiye katılanlara teşekkür etti.
HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz da projenin içerisinde yer almaktan duyduğu mutluluğu belirterek, hayırlı olmasını diledi.
Açılış konuşmalarını ardından HKÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Tülay Ortabağ, muhtarlara ve katılımcılara halk sağlığını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!