Gaziantepli mimardan, TMMOB'a suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepli mimardan, TMMOBa suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 11:53

Gaziantepli mimardan, TMMOB'a suç duyurusu

Haberin Devamı

Ahmet SOYDOĞAN/GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEPLİ mimar Osman Ertuğrul Ural, üyesi olduğu Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği TMMOB tarafından üyelerine gönderilen referandumda 'Hayır' oyu kullanılmasına yönelik bildiri ile ilgili suç duyurusunda bulundu.
Osman Ertuğrul Ural üyesi olduğu TMMOB tarafından Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi için referandumda üyelerine 'Hayır' oyu kullanmaları yönünde mesaj gönderen TMMOB Başkanı Emin Koramaz hakkında 'Düşünce ve fikir özgürlüğüne müdahale' ettiğini gerekçe göstererek savcılığa suç duyurusunda bulundu.
12 yıldır Gaziantep Mimarlar Odası ve TMMOB üyesi olduğunu anlatan Ural, referandum için tüm üyelere gönderilen 'Hayır' oyu kullanılması yönündeki bildiri ile fikir özgürlüğüne müdahale edildiğini kaydetti. Kamu görevlisi sayılan TMMOB başkan ve yönetiminin görevi kötüye kullanma suçunu işlediğini düşünerek suç duyurusunda bulunduğunu anlatan Ural, şöyle dedi:
"Bana ve tüm üyelere TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz imzası ile 16 Nisan referandumunda 'Hayır' kampanyası başlatıldığına dair TMMOB antetli bir yazı gönderildi. 12 yıldır Gaziantep Mimarlar Odası ve TMMOB üyesiyim. Bir TMMOB üyesi olarak fikrim alınmadan böyle bir bildiri gönderildiği için vatandaşlık hakkımı kullanarak savcılığa suç duyurusunda bulundum. Benim gibi düşünen sessiz TMMOB üyelerinin de sesi olmak için bu suç duyurusunda bulundum. TMMOB tarafından gönderilmiş olan siyasi içerikli bu mesaja karşılık olarak bir imza kampanyası başlatacağım."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!