Gaziantep Tabip Odası: “Suruç Katliamını Kınıyoruz”

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep Tabip Odası: “Suruç Katliamını Kınıyoruz”
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 20:09

Gaziantep Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hamza Ağca, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde hayatını kaybedenler ve Adıyaman’da PKK terör örgütünün şehit ettiği jandarma astsubay başçavuş için Tabip Odası adına bir mesaj yayınladı.
Ağca mesajında, “Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gelen 300 gencimizin konakladığı Amara Kültür Merkezi’nde önceki gün kelimelerle ifade edilemeyecek kadar alçakça bir saldırı sonucu meydana gelen patlamada 32 gencimiz yaşamını yitirdi, çoğu ağır olmak üzere onlarcası yaralandı. Üzüntümüz büyük. Türkiye, artık insanların yaşamını yitirdiği bir ülke olmamalıdır. Türkiye’ye artık barış rüzgarları hakim olmalıdır. Suruç’ta 32 gencimize nasıl üzüldüysek, Adıyaman’da şehit edilen askerimiz için de aynı acıyı yaşadık” ifadelerini kullandı.
“Katiller masum, sivil, çocuk demeden onlarca, yüzlerce insanı katletmeyi hedefliyorlar” diyen Ağca, “İnsani değerlere dair en ufak bir kaygısı olan tüm kesimleri, katliamlara zemin hazırlayan politikalara karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz. Bir arada, özgür ve onurlu yaşama iradesi oynanacak tüm oyunları ve saldırıları bozacak, katilleri açığa çıkaracaktır.
En ufak insani değerden nasibini almamış katiller sürüsünün gerçekleştirdiği saldırıyı bir kez daha nefretle kınıyor, yaşamlarını yitirenlere başsağlığı, yakınlarına sabır ve metanet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!