Gazi Koşusu'nu "Anatoly" kazandı

Güncelleme Tarihi:

Gazi Koşusunu Anatoly kazandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2011 17:40

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Türk at yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu'nun 85'incisini Osman Hattat'ın sahibi olduğu Halis Karataş'ın biniciliğindeki Anatoly isimli at 2.27.83'lük derecesiyle kazandı.

Haberin Devamı

İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen, 3 yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında bir kez koşabildikleri, çim pistte 2 bin 400 mesafeli koşuda, 22 safkan start aldı.

Birinciliği Osman Hattat'ın sahip olduğu Halis Karataş'ın biniciliğindeki Anatoly isimli at, 2.27.83'lük derecesiyle kazandı. Gazi Koşusu'nu daha önce 1996, 2005 ve 2006 yıllarında kazanan ünlü jokey Halis Karataş, 4'üncü kez bu başarıyı elde etmiş oldu.

Anatoly'nin ardından Nevzat Seyok sahip olduğu Erhan Yavuz jokeyliğindeki Hanbeş 2.28.62'lik derecesiyle ikinci olarak tamamlarken, Alaattin Karaca'nın sahibi olduğu ve Ömer Kaya'nın bindiği Little Gangster isimli at 2.28.72'lik derecesiyle üçüncülüğü elde etti.

Yarışın sonunda seyircileri selamlayan Halis Karataş'a yarışseverler coşkulu alkışlarla karşılık verdi.

Haberin Devamı

Yarışı, kupayı sahibine veren Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan'ın yanı sıra Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı İrsen Küçük, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler de izledi.

REKOR KIRILAMADI

Gazi Koşusu'nda 2 bin 400 metrelik çim pistte, “Anatoly”, 2.27.83'lük derecesiyle birinciliği elde ederken, 1996 yılında Özdemir Atman'ın “Bold Pilot” (2.26.22) isimli safkanına ait derecesi bu yıl da kırılamadı.

ÖDÜL

Türk atçılığının en prestijli yarışı olan Gazi Koşusu, Osman Hattat'a birincilik ikramiyesi olan 850 bin liranın yanı sıra yetiştiricilik primi ve kaydiye ücretleriyle birlikte, toplam 1 milyon 383 bin 472 lira kazandırdı.

İkincilik 340 bin lira, üçüncülük 170 bin lira, dördüncülük ikramiyesi 85 bin lira kazandırdı.

İSTİKLAL MARŞINI HAKAN AYSEV OKUDU

Koşu öncesinde Apranti Eğitim Merkezi'nden jokey adayları, flamalarıyla gösteri yürüyüşü yaptı. İstiklal Marşı'nı ünlü tenor Hakan Aysev seslendirdi.

Haberin Devamı

GÜNÜN DİĞER YARIŞLARI

Günün ilk yarışı olan Amatör Bayan Binici Koşusu'nu Dursun Efendi isimli atla jokey Berit Weber kazandı.

Bugün koşulan “Şartlı-5 DHÖW Yarışını” Selim Kaya'nın biniciliğindeki “Demirsoy”, “Uluslararası Ali Rıza Bey” yarışını Dawid Badel'in jokeyliğindeki “Rawdat Al Khalidiah”, “Ayasofya Yarışını” Özcan Yıldırım jokeyliğindeki “Steel Cat”, “İstiklal Savaşı Yarışını” Selim Kaya jokeyliğindeki “Onurkaan”, “Zübeyde Hanım Koşusu'nu” Selim Kaya jokeyliğindeki “Mystical Strom”, günün son yarışını da Halis Karataş biniciliğindeki “Belmont” kazandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!