Gazi Koşusu'nda 2 milyon 473 bin lira kimin olacak?

Güncelleme Tarihi:

Gazi Koşusunda 2 milyon 473 bin lira kimin olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2014 17:01

1927 yılından beri kesintisiz olarak yapılan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk adına gerçekleştirilen Gazi Koşusu’nda start alacak safkanlar belli oldu.

Haberin Devamı

Pazar günü dördü dişi 20 safkan üç yaşlı İngiliz tayının start alacağı 88’inci Gazi Koşusu’nda atlar, büyük onur getiren kupa ve beraberinde kazanılacak 2.473.000 TL gibi rekor para ödülü için koşacak

Türk atçılığının en önemli yarışı olan kabul edilen ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği emirle ilki 1927 yılında koşulan Gazi Koşusu her at sahibinin ve jokeyin rüyalarini süsleyen bir klasik koşu. Kupayı kazanmak atın, jokeyin ve at sahibinin adını ölümsüzleştirirken Gazi Koşusu için konulan rekor ikramiye de her yıl oldu ğu gibi bu yıl da dudak uçuklatacak kadar büyük. Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda çim pistte 2400 metre mesafede gerçeklestirilecek 88. Gazi Kosusu'nun koşusunda bu yıl 1’nci olacak safkan sahibine tam 2.473.00 TL kazandıracak. Dün kesin kayıtların tamamlanmasıyla bu büyük koşuda start alacak 20 safkanın isimleri kesinleşti. Geçmiş yıllarda 22 asil 2’de yedek toplam 24 tayın kayıt yaptırdığı Gazi Koşusu’na bu yıl 20 3 yaşlı İngiliz atı kayıt yaptırdı. Bazı at sahiplerinin atlarını daha şanslı gördükleri için Gazi Koşusuyla aynı gün yapılacak yüksek ikramiyeli Nene Hatun ve Anafartalar koşuları ile Cumartesi günkü yapılacak Doga Özsoy ile KV/8 koşularını tercih etmeleri dikkat çekti. Bu tercihlerde Gazi’de atlarını ilk 4’e giremeyeceğine inanan at sahiplerinin daha kolay kazanabileceklerine inandıkları yarışları seçmesi şeklinde yorumlandı.

BLAZE TO WIN FAVORİ, SUZİ GOLD VE KULOĞLU RAKİPLERİ

Haberin Devamı

Yaris otoriteleri Gazi Kosusu'nun favorisi olarak Blaze to Win'I gösterirlerken bu taya ünlü jokey Halis Karataş’ın, rakipleri olarak gösterilen Suzi Gold’a Gökhan Gökçe’nin, Kuloğlu isimli safkana ise Ahmet Çelik‘in bineceğine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak birçok kez Gazi Koşusu’nda sürprizlerin yaşandığını belirten otoriteler her ne kadar Blaze to Win, Suzi Gold ve Kuloglu favori olsalar da Ankara'dan gelen G2 galibi Enyalios isimli atın Gökhan Kocakaya, İzmir'de başarılı yarışlar koşan Inferno’nun Barış Kurdu ile Adana'dan gelecek olan Yeni Kartal’ın Yücel Bilik ile Adakarası isimli atın da henüz jokeyi netleşmese de şanslı olabileceğini belirtiyorlar. Yarışta TJK Baskani Serdal Adalı'da Payitaht isimli tayla katılacak. Jokeylerin Gazi Koşusu’nda bineceği atlar Cuma günü yapılacak son deklerelerden sonra kesinlik kazanacak.

REKOR İKRAMİYE

Haberin Devamı

Gazi Koşusu’nda bu yıl birincilik ikramiyesi 1.350.000 TL olarak belirlendi. Ancak 337.500 Tl yetiştiricilik, 785.000 TL kaydiye de eklenince bu rakam 2.473.000 TL’ye ulaşacak. Koşuda ilk 4’e girmeyi başaran atlar da değişik rakamlarda para ikramiyesi kazanacaklar.

GAZİ’NİN UNUTULMAZLARI

Gazi Koşusu’nun ilkini Atatürk ve İsmet İnönü’nün birlikte izlediği yarışta Ali Muhittin Hacıbekir’in Neriman adlı atı kazandı. Geçen yıl koşulan koşuyu ise Atila Özkan’ın sahibi olduğu ve Yücel Bilik’in bindiği Divine Heart isimli safkan kazanmıştı. Gazi koşusunun rekoru ise 1996 yılında Özdemir Atman’ın sahibi olduğu Bold Pilot isimle safkana ait. Safkan 2.26.22’lik bir dereceyle jokeyi Halis Karataş’la kazanmıştı. Bu rekoru halen kırabilen çıkmadı.

ATIN İSMİ JOKEY ATIN SAHİBİ

Gazi Koşusunda 2 milyon 473 bin lira kimin olacak


Gazi Koşusunda 2 milyon 473 bin lira kimin olacak


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!