Gar inşaatında korkutan yangın

Güncelleme Tarihi:

Gar inşaatında korkutan yangın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2015 01:35

İnşaatı süren Ankara YHT Garı’nda önceki gün henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği alevler kısa sürede söndürülürken Sincan-Kayaş hattındaki banliyö seferleri durduruldu.

Haberin Devamı

Celal Bayar Bulvarı'nda inşası devam eden YHT Ankara Garı'nın en üst katında yangın çıktı. Beton dökmek amacıyla kullanılan kalıplar, henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldı. Binanın 6’ncı katını saran alevlere Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale etti. İnşaat alanının geniş ve yüksek olmasından dolayı ekipler, alevlere iki farklı yönden ve yangın merdivenleri ile ulaştı. Kısa sürede kontrol altına alınan yangının ardından soğutma çalışması yapıldı.

BANLİYÖ SEFERLERİ DURDU

Binayı alevlerin sarması üzerine çevrede kısa süreli panik yaşanırken, inşaat çalışmalarına da ara verildi. Yangının başlaması üzerine 18.45’te durdurulan Sincan-Kayaş banliyö seferleri yaklaşık 3 saat boyunca gerçekleşitirelemedi. İtfaiye ekiplerinin inşaataki soğutma çalışmalarının sona ermesiyle tren seferleri normale döndü.

Haberin Devamı

TEMMUZ 2016’DA TAMAMLANACAK

Geçtiğimiz günlerde HT Ankara Garı inşaatı hakkında bilgiler veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, çalışmaların yüzde 23’ünün tamamlandığını açıklamıştı. Bakan Bilgin şunları söylemişti:
“Yeni gar, Ankaray, Başkentray, Batıkent, Sincan, Keçiören ve havaalanı metrolarıyla bağlantılı olacak. Ankara raylı sisteminin merkezi olacak. 30 metre yüksekliğinde, 178 bin metrekare kapalı alan ve bodrum katlar dahil toplam sekiz kattan oluşacak garda, 3 peron ile 6 hızlı tren hattı yer alacak. Garda; otel, ofis, alışveriş merkezi, restoranlar, kapalı ve açık otoparklar gibi yolcuların tüm ihtiyaçlarının karşılanabildiği donatılar bulunacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!