Galip taraf Kuznetsova

Güncelleme Tarihi:

Galip taraf Kuznetsova
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2013 09:28

40 derecenin üzerindeki hava sıcaklığında oynanan maçlarda, Caroline Wozniacki ile karşılaşan Svetlana Kuznetsova, maçtan 7-6/1-6/6-2’lik setlerle galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Eski dünya iki numarası Svetlana Kuznetsova, geçen hafta Auckland’de ilk turda elenmişti. Sydney’de elemelerden gelen iki kez Grand Slam şampiyonu, eski dünya 1 numarası Wozniacki ile bunaltıcı bir havada karşı karşıya geldi.

Sydney’de hava sıcaklığı 43 dereceye ulaşırken Agnieska Radwanksa hava sıcaklığı düşene kadar maçların ertelenmesi gerektiğini söylemişti. Bu sıcakta yaklaşık dört saat süren maçı kazanan 27 yaşındaki Kuznetsova’nın kendine güveni de yerine geldi. Dünya 10 numarasını deviren Rus raketin bir üst turdaki rakibi Angelique Kerber oldu.

Agneiszka Radwanska ise karşılaştığı Kimiko Date-Krumm’u 6-4/6-3’lük iki setle alt ederek çeyrek finale yükseldi. Karşılaşmadan sonra konuşan Polonyalı tenisçi, “Bence bu sıcaklık tenis oynamak için çok yüksek. Hatta top toplayıcı çocuklar ve izleyenler için bile. Bugün hayatım boyunca tenis oynadığım en sıcak gün” ifadelerini kullandı.

Bu havada tenis oynamayı saunada tenis oynamaya benzeten Li Na ise, karşılaştığı Ayumi Morita’yı 6-1/6-0 ile alt etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!