Galericiler siteye taşınacak

Güncelleme Tarihi:

Galericiler siteye taşınacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 12:25

Galericiler siteye taşınacak

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 33. Grup (Motorlu taşıtlar alım ve satımı) Meslek Komitesi öncülüğünde, 'Oto Galericilik Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri' konulu istişare toplantısı düzenlendi.

ATSO Atatürk Konferans Salonu'ndaki toplantıya, Döşemealtı Belediyesi Başkanı Turgay Genç, ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, yönetim kurulu üyesi Erol Erkan, Antalya Emlak Komisyoncuları Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı Şeref Sağlam, Antalya Otomobil ve Galeri İşletmecileri Derneği Başkanı Numan Rahmi Palta ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, ATSO olarak ticaretin düzenli, planlı, kurallı yürütülmesi için çalıştıklarını, projeler geliştirdiklerini söyledi. Toplu işyerleri projesinin bu kapsamda 2002 yılından beri üzerinde çalıştıkları konulardan biri olduğuna değinen İssi, "Galericiler sitesi projesi, mahalle aralarına sıkışmış ticaretin yerine, toplu işyerlerinin önünün açılması adına önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

İşletmelerin bir araya gelmesinin güvenlik, enerji kullanımı, park alanları gibi konularda ortaya çıkacak maliyetlerin azalmasına, sinerjinin artmasına da imkân sağlayacağını belirten Mustafa İssi, "Oto galeri sektörü de bu toplulaşmaya en uygun sektörlerden birisidir" diye konuştu.

Oto galericileri bir araya getiren benzer projelere bakıldığında başarılı olanın yanı sıra atıl kalan projelerin de olduğuna değinen İssi, "Atıl kalanların sektörün taleplerini yeterince dikkate almadan yola çıktıklarını düşünüyorum. Burada da başarılı bir modelin ortaya konmasını ve sektörün önünü açacak bir projenin gerçekleşmesini istiyoruz. Çünkü bu projeyi diğer sektörlere de örnek olması, kurallı, planlı ve düzenli ticaretin önünü açması adına çok önemsiyorum. Belediye Başkanı Turgay Genç, Belediye bürokratları ve yetkililerin sektör temsilcilerinin görüşlerini dikkate alarak projeyi şekillendirecek" dedi.

APARTMAN ALTINA SIKIŞMIŞ TİCARET

Meslek Komitesi Başkanı Hasan Kırbaş ise ticaretin kent merkezinde apartman altlarına sıkıştığını söyledi. Toplu iş yerlerinin Antalya'da ticaretin düzenlenmesi için büyük önem taşıdığına değinen Başkan Kırbaş, "Apartman altlarına sıkışmış ticaretten ne biz, ne diğer esnaf ne de halk memnun. Görsel kirlilikten, ulaşıma, park yeri sorununa kadar birçok problem yaşanıyor. Bunun çözümü, bu işyerlerini kent dışında toplu işyerleri kurarak bu alana taşımaktır. Tabi bunu yaparken oto galerici esnafının da maddi ve manevi çıkarlarının gözetilmesini istiyoruz" diye konuştu.

DÖŞEMEALTI YATIRIMA

Döşemealtı Belediye Başkanı Mimar Turgay Genç ise Antalya'nın en büyük merkez ilçesi konusundaki Döşemealtı'nın büyük çaplı vizyon projelerinin gerçekleşebileceği en önemli adres durumunda olduğunu belirtti. "Bu projeler sadece Döşemealtı'nın değil Antalya'nın da projeleri olacaktır" diyen Başkan Genç, "Antalya kent merkezinin önemli sorunlarından birisi olan ikinci el oto pazarının şehir dışına çıkartılmasıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın 2008 yılında çıkartmış olduğu bir yasa var. Belediye olarak 100 dönümlük bir alanda Oto Galericiler Sitesi Projesi hazırladık" dedi.

Toplantıda, AKŞAN Proje Grubu yetkilileri mimar Akgüncem Bozkulak ve Melih Şimşek tarafından Döşemealtı bölgesinde yapılması planlanan Oto Galericiler Sitesi Projesi'nin tanıtımı ve iş modeli katılımcılara sunuldu. Sektörel sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda, katılımcıların 'oto galericiler sitesi'yle ilgili önerilerini almak amacıyla anket gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!