Güncelleme Tarihi:
Siirt sahur vakti 2025, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, oruç tutacak olan kent halkı tarafından yakından takip ediliyor. Diyanet’ten elde edilen 2025 Siirt Ramazan İmsakiyesi, kentte yaşayan pek çok Müslüman’ın sahur ve iftar saatlerini öğrenmesine yardımcı oluyor. 2025 Siirt sahur saatleri, oruç ibadeti için hazırlıkların düzenli bir şekilde yapılması açısından büyük önem taşıyor. İşte, 2025 Siirt Ramazan İmsakiyesi ile birlikte kolayca görüntüleyebileceğiniz iftar ve sahur vakti bilgileri
Siirt’de ilk sahur, 28 Şubat'ı 1 Mart'a bağlayan gece tutulacak. Siirt’de ilk günün sahur vakti 05.17 olacak. Siirt iftar saati ise 18.12’de gerçekleşecek. 29 günün tamamını görüntülemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.
81 ilin Ramazan İmsakiyesini daha detaylı bir şekilde Hurriyet.com.tr imsakiye sayfalarından kolayca görüntüleyebilirsiniz.
Siirt, İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm illerin iftar ve sahur saatleri, teravih namazı bilgileri ve Kadir Gecesi gibi önemli günlerin yer aldığı 2025 Ramazan İmsakiyesi, bayram günleri hakkında da bilgi veriyor.
Diğer illerin Ramazan imsakiyesi için aşağıdaki linke tıklayıp, görüntülemek istediğiniz şehri seçebilirsiniz.
Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte sağlıklı beslenmenin temel ilkelerini hatırlatan Uzman Diyetisyen Tuğçe Arabalı, 1 kepçe çorba veya salata ile iftarı açtıktan sonra 15 dakika ara vermenin faydalı olduğunu, sahur öğününün de atlanmaması gerektiğini söyledi.
Orucun kilo vermeye ve kan basıncı ile kolesterolü düşürmeye katkıda bulunabileceğini ancak iftar ve sahurda aşırıya kaçmanın kilo alımına neden olabileceğini belirten Acıbadem Bodrum Hastanesi'nde Uzman Diyetisyen Tuğçe Arabalı, "İftar ve sahur arasında bol su için. Gün içinde kaybettiğiniz sıvıları geri kazanmak için en az 10 bardak su içmek önemlidir. Ayrıca susuzluğu giderici yiyecekler yiyerek su alımınızı artırabilirsiniz. Kahve, çay ve kola gibi kafeinli içeceklerden kaçının çünkü susuzluğa yol açabilir. Ayrıca şekerli, gazlı içeceklerin diyetinize kalori ekleyeceğini unutmayın" dedi.
Orucun adet olduğu üzere zeytin ya da hurma ve su ile açılmasından sonra yemeğe biraz çorba ve salata ile başlanabileceğini vurgulayan Diyetisyen Arabalı devamında etli sebze yemeği veya yağlı ve ağır olmayan bir et yemeği, salata veya söğüş, 1-2 dilim ekmek (pide ile tam tahıllı ekmeği değiştirerek) veya küçük bir porsiyon pilav veya makarna yenilebileceğini söyledi. Düşük yağlı labne veya süt ürünleri ile avokado, tuzsuz fındık, somon, zeytin ve zeytinyağı gibi sağlıklı doymamış yağların eklenebileceğini belirtti. Sağlıklı proteinin iyi bir kısmını almak için ızgara veya fırında yağsız et, derisiz tavuk ve balık yenilmesini; yağ veya şeker oranı yüksek kızarmış ve işlenmiş gıdalardan kaçınmak gerektiğini ifade etti.