Dünyadan en güncel haberler, Türkiye'den sondakika haberleri, ekonomi dünyasından en flaş gelişmeler için Hürriyet'in uygulamalarını kullanabilirsiniz.
İftar için yemek önerileri - Ramazan'ın 3. gününe özel tarifleriyle iftar menüsü
İftar için yemek önerileri için araştırmalar Ramazan ayının 3. gününde de devam ediyor. Bu yıl Corona virüsü önlemleri kapsamında iftarı evde yapacak olan vatandaşlar, iftar için yemek önerilerini her zamankinden daha fazla değerlendiriyor. İşte 'iftar için ne pişirsem' diye düşünenler için derlediğiniz Ramazan'ın 3. gününe özel tarifleriyle iftar menüsü. Dilerseniz Ramazan özel sayfamızdan farklı iftar menülerini inceleyebilirsiniz
Yazdır
A
Yazı Tipi
Yazdır
A
Yazı Tipi
1
Abone Ol
Sahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. Ancak günler ilerledikçe menü konusu zorlayıcı olabiliyor. İşte ‘iftarda ne pişirsem?’ diyenler için hazırladığımızı Ramazanın 3. gününe özel iftar menüsü...
Ramazan boyunca hazırlayabileceğiniz örnek iftar menüsü hazırladık. 11 ayın sultanına yakışır iftar menüleri 'bugün ne pişirsem?' sorularınıza yanıt olurken sofralarınızı taçlandıracak değişik tatlar sunuyor. İster örnek iftar menüsündeki tarifleri yapabilir isterseniz de kendi menünüzü oluşturabilirsiniz. İşte ‘Kilis tava’, ‘dövme çorba’ ve ‘saray sarması’ndan oluşan iftar menüsü…
2
Abone Ol
DÖVME ÇORBA
Yapımı için malzemeler
1,5 su bardağı yoğurt 1 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı un 6 su bardağı su Tuz Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kuru nane
Yoğurtlu dövme çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Buğdayı bir gece önceden ıslatın. Tencereyi ocağa alın ve suyu ekleyip kaynatın. Ardından buğday ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Buğdaylar yumuşadıktan sonra haşlanmış nohutu ekleyin. Bir kasede yoğurt, 1 adet yumurtanın sarısı ve unu karıştırın. Daha sonra kaynayan sudan 1 kepçe alıp yoğurtlu karışıma ekleyin ve hızlıca karıştırın. Kaynadıktan sonra tuzunu ilave edin ve ocağı kapatın. Tereyağını bir tavada eritin. Üzerine nane ekleyin. En son naneli tereyağlı karışımı çorbaya ilave edin. Sıcak servis edin.
3
Abone Ol
KİLİS TAVA
Yapımı için malzemeler
1 kilogram orta yağlı zırh kıyması 2 adet kuru soğan 3 adet domates 7-8 adet yeşil veya kırmızı biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı tuz Kilis tava tarifi Nasıl yapılır? Soğanlardan birini ve biberleri robot ya da zırh ile incecik kıyın. Kıyma, tuz ve karabiberi soğan ve biberlerle birleştirip özleşene kadar yoğurun. Elinizi ıslattıktan sonra kıymalı harcı tepsiye yarım santimetre kalınlığında olacak şekilde yayın. Domatesleri ve soğanı dörde bölüp tepsinin kenarlarına dizin. Kalan biberleri de etin üzerine koyun. Kilis tavayı eşit parçaları böldükten sonra 250 dereceye ayarlanmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
4
Abone Ol
SULTAN SARMASI
Yapımı için malzemeler
1 litre süt 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Dolgusu için:
1 paket krem şanti 1 çay bardağı soğuk süt (koyu kıvam istemeyenler 1 su bardağı) Dış katmanı için:
2 su bardağı Hindistan cevizi Sultan sarması tarifi Nasıl yapılır?
Süt ve şekeri tencereye alın. Üzerine un ve kakaoyu eleyip iyice karıştırın. Kısık ateşte karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince 2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. İçine vanilya ve tereyağını ekleyip iyice yedirin ve ocaktan alın. Kıvamının pürüzsüzleşmesi için 5 dakika mikserle çırpın. Kare ya da dikdörtgen şeklinde büyük bir fırın tepsisinin tabanına Hindistan cevizini serpip iyice yayın. Üzerine sıcak muhallebiyi dökün ve spatula yardımıyla her tarafını eşitleyin. 1 saat kadar buzdolabında bekletip katılaşmasını sağlayın. Bu arada süt ile krem şantiyi iyice çırpın. Soğuyan muhallebinin üzerine yine her tarafı eşit olacak şekilde yayın. Yeniden buzdolabına kaldırarak en az 2 saat dinlendirin. Buzdolabından çıkardığınız tatlıyı önce ortadan ikiye bölün. Yarımların her birini enine keserek eşit parçalara ayırın. Parçaların her birini kendi üzerine sarıp rulo haline getirip servis tabağına alın.