Son Dakika Haberler×
  • TV REHBERİ
  • EKRANDA
  • MUCİZE LEZZETLER
  • SAĞLIK
Günlük Egazete
Hürriyet FacebookHürriyet TwitterHürriyet LinkedinHürriyet YoutubeHürriyet Instagram
© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.ŞKullanım Koşulları,Gizlilik Politikası,İletişim için bu linklerikullanabilirsiniz. Login olduğunuz taktirde kullanım koşullarınıve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Hürriyet sondakika haber ios uygulamasıHürriyet sondakika haber android uygulaması
TV REHBERİ EKRANDA MUCİZE LEZZETLER SAĞLIK
GİRİŞ
Haberin Tamamını Oku
4/12Oxford’un çıtırları bunlar... Türkiye’nin en lezzetli simitçileri

3)Sevinç Simit Salonu
– İSTANBUL
Tam 13 şubesi var. Ama şarkıcı Sibel Tüzün’ün favorisi, Mecidiyeköy’deki. Şöyle anlatıyor: “Çocukluğumun geçtiği Mecidiyeköy’de sokak arasında küçücük bir simit fırınında hayatımın en lezzetli en çıtır simitleriyle tanışmıştım. Yine yıllar sonra Mecidiyeköy Meydanı’nda Sevinç’te çocukluğumun tadıyla karşılaştım. Sevinç’in her daim taze, lezzetli, mis gibi simitleri muhteşem... Paskalya çöreklerinin de tadına bakmayı unutmayın...” Mecidiyeköy Yolu Cd. No:8, 34387 Şişli/İstanbul - (0212) 216 95 77

5/12Oxford’un çıtırları bunlar... Türkiye’nin en lezzetli simitçileri

4) Asırlık tarih
Balat Tarihi Taş Fırın – İSTANBUL Odun ateşinde pişen simitler her zaman çıtır çıtır. Fırının bulunduğu binanın ön cephesinde 1923 tarihi Osmanlıca ve Latince rakamlarla yazılmış olsa da fırının tarihi yüzyıllara dayanıyor. Mehmet Yaşin, Balat Tarihi Taş Fırını’nın yaptığı simitler için, “Özellikle yanında beyaz peynir olunca tadına doyum olmuyor’ diyor. Balat, Vodina Cd. 82/A, 34087 Fatih/İstanbul (0212) 524 86 11

BAKMADAN GEÇME!

6/12Oxford’un çıtırları bunlar... Türkiye’nin en lezzetli simitçileri

5) Başkentin en popüleri
Simit-çii – ANKARA
Başkentin en popüler simitçisi. Çıtır çıtır... O ciddi havayı dağıtmak için en güzeli, en lezzetlisi. Kalori hesabı yapmayın, afiyetle yiyin... Mutlukent, 1945. Cd. & 1947. Sk. No:4, 06800 Çankaya/Ankara- (0312) 236 26 66

7/12Oxford’un çıtırları bunlar... Türkiye’nin en lezzetli simitçileri

6)Gevrek bir hayat biçimi
Zeynel Ergin Gevrek Fırını - İzmir
1962’den bu yana İzmirlilerin hem gönül hem de damaklarının gevrek ve lezzet birincisi. Aynur Tartan, simidi ‘yüzme bilmeyenler için’ diye tanımlıyor ve şunları söylüyor. “İzmir’de gevrek bir hayat biçimidir. Usta ellerde şekle giren gevrekler kaynayan pekmezli suda haşlanır. İnceliğini, gevrekliğini hamuruna, pekmezli suyuna, kara fırına ve usta ellere borçlanır.” Alsancak, 1466. Sk. no: 2, 35220 Konak/İzmir- (0232) 403 40 04

BAKMADAN GEÇME!

8/12Oxford’un çıtırları bunlar... Türkiye’nin en lezzetli simitçileri

7)Uzun kuyruklara hazır olun
Göztepe Gevrek - İzmir
Göztepe’den gevrekli ve lezzetli bir durak. Sabahları erken saatte önünde kuyruklar oluyor. İzmir’e gittiğinizde bu lezzetten mahrum kalmayın. Göztepe, Mithatpaşa Cd. No: 893/A, 35290 Konak/İzmir - (0232) 285 08 41

9/12Oxford’un çıtırları bunlar... Türkiye’nin en lezzetli simitçileri

8)Tamamen katkısız
Yeni Şafak Simit Fırını - Rize
Rize’nin meşhur susamsız, kel simidi. Pekmez suyunda kaynatılıyor, katkısı maddesi içermiyor. Meraklısına Aynur Tartan(dan not: Aynı gün tüketilmezse bayatlıyor. O zaman hemen Yeni Şafak Simit Fırını’na koşuluyor. Kel simitler günlük tüketiliyor.Yeni Şafak Simit Fırını - Kirazlık, 53300 Pazar/Rize – 0 464 612 52 89

BAKMADAN GEÇME!

10/12Oxford’un çıtırları bunlar... Türkiye’nin en lezzetli simitçileri

9) 200 yıllık tat
Bereket Fırını – KUZEY KIBRIS, Lefkoşa
Arasta içindeki bu 200 yıllık fırının ilk sahipleri Ermeni, ikinci sahipleri Rum, son sahipleri ise Kıbrıs Türk’ü şahane bir aile. 200 yıllık çıtır çıtır simit ve hellimli pide geleneğini görev başında oldukları 80 yıldan beri sürdürüyorlar. Taş fırından çıkan çıtır lahmacun da liste başı. Bereket Fırını - Yavuz Selim Sk, Lefkoşa 99010 - (0392) 444 11 66

11/12Oxford’un çıtırları bunlar... Türkiye’nin en lezzetli simitçileri

10)Taşfırından başyapıt

Döşeme Simit Fırını – ADANA
Mahallenin adıyla anılan muazzam bir simitçi. Adana’nın pek çok yerine simit bu fırından dağılsa da sabah saatlerinde fırından sıcak sıcak alınan simitin lezzetini başka bir yerde yakalayamazsınız. Tam bir taş fırını başyapıtı. Dışı çıtır, içi yumuşak... Yeme de yanında yat... Döşeme, Karaisalı Sk, 01130 Seyhan/Adana- (0322) 433 35 03

BAKMADAN GEÇME!

12/12

Vakıf Emeklilik’ten “Tatlı Fonlar”

Haberle ilgili daha fazlası:
#Simit#Gervek#Yemek

BAKMADAN GEÇME!

Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş
FacebookTwitter
HaberlerCanlı BorsaEuro TLŞans OyunlarıAyetel KürsiAltın FiyatlarıKünye
Güncel HaberlerBurçlarAstrolojiMilli Piyango SonuçlarıDoğum Günü GazetesiRüya TabirleriYerel HaberlerSeçim Sonuçları
Son Dakika HaberleriBitcoinBorsaYayın AkışıE-GazeteGüzel Sözlerİstanbul İmsakiyeErkek İsimleri
Döviz KuruBilezik FiyatlarıYükselen BurçHava DurumuNamaz VakitleriSeri İlanlarAnkara İmsakiyeKız İsimleri
Dolar KuruDolar TLSporMagazinYemek TarifleriKişisel Verilerin KorunmasıYasin SuresiDoğum Günü Mesajları
Hürriyet'e Reklam VerYatırımcı İlişkileriBize UlaşınHürriyet Kurumsal

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberleri, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi Hurriyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.