Dünyadan en güncel haberler, Türkiye'den sondakika haberleri, ekonomi dünyasından en flaş gelişmeler için Hürriyet'in uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Geleneksel sofraların baştacı turşu, son zamanlarda bütün sağlıklı yaşam diyetlerinde kendine en önde yer buluyor. Beslenme uzmanları turşunun faydalarını say say bitiremiyor. Siz de ister kendiniz kurun, ister bu turşuculara uğrayın ama kış bitti diye turşudan vazgeçmeyin...
2
Abone Ol
Turşu, zeytin, salça ve yaprak... Özcan Turşuları / İstanbul
1935’te Mehmet Özcan’ın kurduğu aile şirketi 1996’da kurumsallaşma atılımı yaptı. Özcan Turşuları’nda çeşitli turşunun yanı sıra zeytin, salça ve salamura yaprak da bulabilirsiniz. Sarımsak ve bamya turşularının kilosu 20 lira.
Güneşlibahçe Sok. No: 7 Kadıköy, İstanbul (0216) 336 37 56
3
Abone Ol
Filmdeki turşucu Asri Turşucu / İstanbul
Burası ‘Neşeli Günler’ filminde Adile Naşit ve Münir Özkul’un, ‘Turşu sirkeyle mi, limonla mı yapılır’ kavgasına girdikleri turşucu. Kiraz, erik ve çağla meyvelerin turşularını da bulabilirsiniz. 600 gramı 20 lira.
Ağa Hamam Cad. no:9/A Cihangir, İstanbul (0212) 244 47 24
4
Abone Ol
Nar ekşisi de var Petek Turşuları / İstanbul
Çeşit çok: Karnabahar, bamya, kiraz, ayva, kızılcık, portakal, mandalina ve kozalak... Buradan salamura yaprak, zeytin, nar ekşisi, sirke ve şalgam satın almak da mümkün.
Duduodaları Sokak 1 D, Balıkpazarı, İstanbul (0212) 249 13 24
5
Abone Ol
Klasikler rağbet görüyor Pelit Turşucusu / İstanbul
Pelit Turşucusu’nun biri Beşiktaş’ta, bir de Kurtuluş’ta olmak üzere iki şubesi var. En çok salatalık, lahana, pancar gibi ‘klasikler’ rağbet görüyor.
Vişnezade Mah., Şair Nedim Cad. No: 69, Beşiktaş, İstanbul (0212) 258 41 18
6
Abone Ol
Kendileri yetiştiriyor Turşucu Hüsmen Ağa / Ankara
Aynur Tartan bu turşucu için; “Sakarya Caddesi’nin en eskilerinden... Turşular, kendi yetiştirdikleri sebze-meyvelerden... Çeşit çok ama tabii ki favori Çubuk turşusu” diyor.
Sakarya Cad. 11/A Kızılay Ankara (0312) 433 67 33
7
Abone Ol
Fasulyeyi deneyin Azeri Turşucu / Ankara
Tuz, sirke, su, biberiye, defne yaprağı, dereotu, limon tuzu, sarmısak, ve tane karabiberle yapılan fasulye turşusu mutlaka denenmeli.
Meyveden turşu kurmaya ilk kez kendilerinin başladıklarını iddia eden Hasan Amca Turşuları için Aynur Tartan, “İzmirlinin kalbine giden yolu biliyorlar” diyor.
Narlı Mah. Mithat Paşa Cad. No: 303/B, Narlıdere, İzmir (0232) 238 27 43
9
Abone Ol
Tarifi sır gibi saklanıyor Ömüriş Turşuları / İzmir
Haftanın yedi günü 08.00-21.00 saatleri arası açık olan turşucunun Türkiye’nin dört bir yanından müdavimleri var. Turşuların terbiyesinin tarifi sır gibi saklanıyor.
Güzelyalı Mahallesi 38. Sk. Konak, İzmir (0232) 224 86 78
10
Abone Ol
Çeşitler artıyor Vonalı Celal Turşu Evi / Ordu
Hamsi, yumurta, karayemiş, ham erik, kayakoruğu, deniz börülcesi, alıç, ahlat, şeftali, frenküzümü... Celal Öztürk turşu konusunda iddialı, her geçen gün turşu çeşitleri artıyor.
Bolaman Yolu, Ordu (0452) 587 21 37
11
Abone Ol
Turşu suyu meşhur Can Turşuları / İzmir
Karşıyaka Çarşı’nın en hareketli dükkânlarından biri olan Can Turşuları, turşu suyunda iddialı. Dükkânda içebileceğiniz gibi şişeye doldurtup eve de götürebilirsiniz.
Karşıyaka Çarşı, İzmir.
12
Abone Ol
YAZAR, GAZETECİ VE TELEVİZYONCULARDAN OLUŞAN BÜYÜK JÜRİ SEÇTİ
Aynur Tartan - Hürriyet Cumartesi yazarı, televizyoncu Erdal İpekeşen - Doğan Burda Ankara temsilcisi Ferit Özkaşıkcı - Breakfast dergisi yayın direktörü Hülya Ekşigil - Yemek yazarı Mehmet Yaşin - Hürriyet Cumartesi yazarı Müge Akgün - Hürriyet Kelebek yazarı Refika Birgül - Hürriyet Cumartesi yemek yazarı Sahrap Soysal - Hürriyet Kelebek yemek yazarı