Güncelleme Tarihi:
Gece saatlerinde başlayan kar yağışı, D-100 kara yolunun Dağkent, Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bolu Dağı Polisevi ve Bakacak mevkilerinde etkili oluyor.
Yer yer sisin de etkili olduğu kara yolunda görüş mesafesi zaman zaman azalıyor.
Otoyolun Yumrukaya, Abant Kavşağı, Bolu Dağı Tüneli ve viyadükler kesiminde de kar yağışı görülüyor.
Ulaşımın normal seyrinde ilerlediği bölgede, kara yolları personeli kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor.
Kar kalınlığının yaklaşık 10 santimetre olduğu güzergahta jandarma ve trafik ekipleri, sürücüleri kış lastiği olmadan yola çıkmamaları konusunda uyarıyor.
Öte yandan Bolu kent merkezinde de kar etkili oluyor.
Kent merkezinde gece saatlerinde başlayan yağış nedeniyle cadde ve sokaklar karla kaplandı.
Kar kalınlığı kent merkezinin yüksek kesimlerinde 15 santimetrenin üzerine çıktı.
Elazığ'da yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. 546 köy yolundan Karakoçan’da 14, Kovancılar’da 8 ve Sivrice’de 1 köy yolu ulaşıma kapandı.
İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, karla mücadele kapsamında 89 araç ve 120 personel ile kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.
Siirt'te gece saatlerinde etkili olan kar yağışının ardından Pervari, Şirvan ve Eruh ilçeleri ile merkeze bağlı 45 köy yolu, ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapanan köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için iş makineleriyle çalışma başlattı.
Açılan bazı yolların yeniden kapandığı belirtilirken, yetkililer, vatandaşları zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı. Öte yandan Şirvan ilçesine maden işçilerini taşıyan servis midibüsünün yolda mahsur kaldığı, ekiplerin çalışması ile yolun açıldığı, ardından midibüs ile diğer araçların yeniden ilerlediği öğrenildi.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ve çevresinde etkili olan soğuk hava, sabah saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı ile birlikte ilçe merkezi beyaza bürünürken, kar kalınlığı merkezde 10 santim, yüksek kesimlerde ise yarım metreyi aştı.
2 köy ve 10 mezra yolunun kapandığı ilçede karla mücadele ekipleri merkezdeki yolları açık tutmak için çalışma başlattı. İlçedeki, kar yağışının yarın da etkili olacağı belirtildi.
Sivas'ta dün akşam saatlerinde başlayan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Gecenin ilerleyen saatlerinde kent merkezinde de başlayan kar yağışı şehri beyaza bürüdü.
İçerisinde Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi yapılarını barındıran Tarihi Kent Meydanı, yağan kar ile birlikte eşsiz görüntüler oluşturdu. Yağan karın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar, fotoğraf çektirdi.
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan, Karabük ilçesi Safranbolu'da tarihi çarşı bölgesinde bulunan tarihi konakların çatıları, kar yağışı ile beyaza büründü.
Osmanlı'dan kalma mimarisi ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken tarihi konaklar, kar yağışıyla birlikte güzel manzaralar oluşturdu.
Kış mevsiminde de ziyaretçilerini ağırlayan Safranbolu, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle her mevsim ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Safranbolu'nun karla kaplı tarihi konakları dron ile görüntülendi.
Tatilcilerin 'beyaz cennet' dediği Uludağ'da kar kalınlığı dün 6 santimetre olarak ölçülürken, bölgede gece boyunca kar yağışı etkili oldu. Yağış sonrası bölgede kar kalınlığı 12 santimetreye ulaştı.
Uludağ'ın zirvesi de karla kaplanırken, bölgede zaman zaman tipi etkili oldu.
Meteoroloji'den alınan bilgiye göre; kent merkezinde hava sıcaklığı 4 derece olurken, Uludağ'da bugün ve yarın karla karışık yağmurun devam etmesi, zirvede de pazartesi gün boyu aralıklarla kar yağışının etkili olması bekleniyor.
Kocaeli'de gece saatlerinde yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı, aralıklarla etkisini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle kentin yüksek noktaları kısa sürede beyaza bürünürken, soğuk hava ile birlikte kartpostallık görüntüler oluştu.
Hava sıcaklığının -6 dereceye kadar düştüğü bölgelerde kar kalınlığı yer yer 10 santimetreyi buldu. Kar yağışının en etkili olduğu noktalar arasında Gölcük Eriklitepe Tabiat Parkı, Kartepe Zirve ve Kartepe Kuzuyayla Tabiat Parkı yer aldı.
Yüksek kesimler tamamen beyaz örtüyle kaplandı.
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece saatlerinde etkili olan kar yağışı ile birlikte ilçe tamamen beyaza büründü. Aralıksız devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 10 köy yolu, ulaşıma kapandı.
İl Özel İdare ekipleri, kapanan köy yollarının açılması için çalışma başlatırken, Karayolları 84’üncü Şube Şefliği ekipleri Bingöl-Erzurum kara yolunda mahsur kalan araçları kurtardı. Karlıova Belediyesi ekipleri de mahalle yollarında kar küreme çalışması başlattı.
Bolu’da çam ormanlarıyla çevrili Gölcük Tabiat Parkı, kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı.
Tabiat parkında kar kalınlığı yaklaşık 20 santimetreye ulaştı. Yılın her mevsimi tatilcilerin ilgi odağı olan Gölcük’ün karla kaplı çam ormanlarının göl ile bütünleşmesi eşsiz manzaralar oluşturdu.
Soğuk havaya rağmen tabiat parkına gelen tatilciler, göl çevresinde yürüyüş yapıp iskele üzerinde fotoğraf çekti. Manzara dronla görüntülendi.
Ağrı’da gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar aralıklarla devam eden kar yağışı, kent merkezi ile birlikte ilçelerde etkili oldu. Hava sıcaklıklarının belirgin şekilde düşmesiyle kar yağışı dün itibarıyla il genelinde kendini gösterdi.
Gece saatlerinde yüksek kesimlerde başlayan kar, ilerleyen saatlerde Ağrı merkez ve ilçelere ulaştı. Sabah saatlerinde kent merkezi başta olmak üzere Patnos, Doğubayazıt, Eleşkirt, Tutak ve diğer ilçelerde cadde ile sokaklar karla kaplandı. Kar yağışıyla birlikte Ağrı genelinde kış manzaraları oluşurken, kent adeta beyaz örtüyle kaplandı.
Erzurum'da yğle saatlerinde başlayan yoğun kar nedeniyle kent beyaza büründü.
Yağışa hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, şemsiyelerle kardan korunmaya çalıştı, sürücüler ise karla kaplanan park halindeki araçlarını fırçalarla temizledi.
Sürücü ve yayaların ilerlemekte güçlük çektiği kentteki bazı noktalarda ise trafikte aksamalar yaşandı.
Beyaz örtüyü fırsat bilen kimi vatandaşlar da kentin turistik mekanlarından Çifte Minareli Medrese ile Yakutiye Medresesi'nde kar yağışı altında fotoğraf çekildi.
Polis ekipleri, olası kaza ve trafikteki aksamalara karşı önlemlerini artırdı.
Büyükşehir ve merkezdeki ilçe belediyelerine ait temizlik ekipleri de kaldırımları kürek ve kepçelerle temizleyip, yollarda tuzlama çalışması yapıyor.
Meteoroloji 12 ili turuncu kodlu, 26 ili ise sarı kodlu kuvvetli kar yağışı uyarısında bulunmuştu. Meteoroloji'nin uyarıların ardından beklenen kar yağışı başladı. Birçok kent beyaza büründü. İşte yurttan kar manzaraları...
































