Hürriyet Aramabigpara logo×
  • BORSA
    • CANLI BORSA
    • GÜNÜN ÖZETİ
    • RAPORLAR
    • ENDEKSLER
    • HİSSELERİM
    • HİSSE FİYATLARI
    • HİSSE SENETLERİ
    • GEÇMİŞ KAPANIŞLAR
    • EN ÇOK TIKLANAN HİSSELER
    • EN ÇOK ARTAN/AZALANLAR
    • YATIRIM ARAÇLARININ GETİRİLERİ
    • DÜNYA BORSALARI
  • DÖVİZ
    • DÖVİZ KURU
    • DOLAR
    • DOLAR ENDEKSİ
    • EURO
    • İNGİLİZ STERLİNİ
    • KANADA DOLARI
    • AVUSTRALYA DOLARI
    • İSVİÇRE FRANGI
    • İSVEÇ KRONU
    • NORVEÇ KRONU
    • DANİMARKA KRONU
    • JAPON YENİ
    • SUUDİ ARABİSTAN RİYALİ
    • PARİTELER
    • MERKEZ BANKASI VERİLERİ
  • ALTIN
    • ALTIN FİYATLARI
    • ÇEYREK ALTIN
    • YARIM ALTIN
    • CUMHURİYET ALTINI
    • 22 AYAR BİLEZİK
    • GRAM ALTIN
    • ALTIN (ONS)
    • ALTIN ($/KG)
    • ALTIN (EURO/KG)
  • FAİZLER
    • FAİZ HABERLERİ
    • KREDİ FAİZ ORANLARI
    • TAHVİL BONO REPO
    • BANKA ŞUBELERİ
    • MEVDUAT FAİZ GETİRİLERİ
  • VİOP&VARANT
    • İŞ VARANT
    • VARANT/VİOP HABERLERİ
    • CANLI VARANT VERİLERİ
    • İŞ YATIRIM VİOP
  • HABERLER
    • BORSA HABERLERİ
    • DÖVİZ HABERLERİ
    • ALTIN HABERLERİ
    • EKONOMİ HABERLERİ
    • PİYASA HABERLERİ
    • POLİTİKA HABERLERİ
    • TEKNOLOJİ HABERLERİ
    • KOBİ HABERLERİ
    • KAP HABERLERİ
    • YATIRIM SÖZLÜĞÜ
    • HİSSE YORUMLARI
    • HABER YORUMLARI
    • HABER GÜNDEM
    • EN ÇOK OKUNANLAR
    • ARACI KURUM GÖRÜŞLERİ
    • ENFLASYON VERİLERİ
    • PİYASA TAKVİMİ
    • VİDEOLAR
    • BİGPARA YAZARLARI
  • ANALİZ
    • OTOMATİK AL-SAT
    • AĞIRLIKLI ORTALAMA ANALİZİ
    • DİP ZİRVE ANALİZLERİ
    • İŞLEM HACMİ ANALİZLERİ
    • SEKTÖR TAKİP
    • PERFORMANS ANALİZİ
    • YATIRIM SİMİLATÖRÜ
    • SEANS RAPORU
    • OTOMATİK TEKNİK YORUMLAR
    • TEKNİK GRAFİK
    • TEKNİK SİNYAL LİSTESİ
    • TEKNİK ANALİZ MODÜLÜ
    • ARTAN AZALAN ENDEKSİ
    • MALİ TABLOLAR
    • ORAN ANALİZLERİ
    • YATIRIM ORTAKLIKLARI ANALİZLERİ
  • BES
  • KOBİ
    • ŞİRKET HABERLERİ
    • BANKACILIK HABERLERİ
    • GİRİŞİM HABERLERİ
    • TEŞVİK HABERLERİ
    • SEKTÖR HABERLERİ
    • DÜNYA EMTİA BORSALARI
  • KRİPTO PARALAR
    • KRİPTO PARA PİYASALARI
    • BİTCOİN
    • ETHEREUM
    • BİTCOİN CASH
    • STELLAR
    • LİTECOİN
    • BİNANCE COİN
    • TETHER
    • CARDANO
    • POLKADOT
    • UNİSWAP
    • CHAİNLİNK
    • WRAPPED BİTCOİN
    • THETA TOKEN
    • RİPPLE
    • DOGECOİN
    • BİTCOİN HABERLERİ
E-bültenlerGünlük Egazete
Hürriyet FacebookHürriyet TwitterHürriyet LinkedinHürriyet YoutubeHürriyet Instagram
© Copyright 2022 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.ŞKullanım Koşulları,Gizlilik Politikası,İletişim için bu linklerikullanabilirsiniz. Login olduğunuz taktirde kullanım koşullarınıve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Hürriyet sondakika haber ios uygulamasıHürriyet sondakika haber android uygulaması
Bigpara Logo
BORSADÖVİZALTINVİOP&VARANTANALİZKOBİKRİPTO PARALAR
Hürriyet AramaGİRİŞ
HABERLEREkonomi Haberleri

Haziran ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? İşte 2022 haziran enflasyon beklentisi

Güncelleme Tarihi: Haziran 28, 2022 21:36

#Enflasyon#TÜİK#Memur Zammı
TwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2022 21:36
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Enflasyon oranları için geri sayım devam ediyor. Memur ve emekli aylığına yapılacak zammın belirleneceği temmuz ayı yaklaşırken, gözler Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Geçen ay TÜİK verilere göre Tüketici fiyatları, mayısta aylık yüzde 2,98 artarken yıllık enflasyon yüzde 73,50 olmuştu. Kamuoyunun yakından takip ettiği enflasyon farkının asgari ücret için de rol oynaması ön görülüyor. Peki, haziran ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? İşte, 2022 enflasyon beklentisi ve enflasyon oranlarının açıklanacağı tarih hakkında bilgiler.

1/5Haziran ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak İşte 2022 haziran enflasyon beklentisi

Haziran ayı enflasyon rakamları için gözler TÜİK'ten yapılacak açıklamaya çevrildi. Temmuz ayının ilk haftasında TÜİK tarafından belirlenecek olan 2022 haziran enflasyon rakamları, 13 milyon 662 bin emekli aylığına yapılacak zam oranı ile 3 milyon memura verilecek enflasyon farkında rol oynayacak. Öte yandan Merkez Bankası’nın (TCMB) Haziran ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketine göre, yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki döneme göre artarak  yüzde 64.59 oldu. Milyonların beklediği enflasyon rakamları 4 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak.

2/5ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haziran ayı enflasyon oranı 3 Temmuz'un pazar gününe denk gelmesinden dolayı 4 Temmuz Pazartesi günü saat 10:00’da açıklanacak.

3/5ENFLASYON BEKLENTİ ANKETİ YAYINLANDI

ENFLASYON BEKLENTİ ANKETİ YAYINLANDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Haziran ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketine göre, yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki döneme göre artarak  yüzde 64.59 oldu. Bir önceki dönemde enflasyon beklentisi yüzde 57.92 açıklanmıştı.

12 ay sonrası TÜFE beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 33.28 olurken; bu anket döneminde yüzde 37.91 olarak kaydedildi. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 19.54, Haziran ayı anketinde ise yüzde 22.04 olarak gerçekleşti.

4/5MAYIS AYINDA ENFLASYON NE OLDU

MAYIS AYINDA ENFLASYON NE OLDU?

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 2,98, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 35,64, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 73,50 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 39,33 attı.

TÜFE'de yıllık en düşük artış yüzde 19,81 ile haberleşme ana grubunda gerçekleşti. Önceki yılın aynı ayına göre artışın düşük olduğu diğer ana gruplar sırasıyla yüzde 27,48 ile eğitim, yüzde 29,80 ile giyim ve ayakkabı ve yüzde 37,74 ile sağlık oldu. Buna karşılık bir önceki yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıyla yüzde 107,62 ile ulaştırma, yüzde 91,63 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 82,08 ile ev eşyası oldu.

5/5Haziran ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak İşte 2022 haziran enflasyon beklentisi

Mayıs 2022 itibarıyla en az artış gösteren ana gruplar yüzde 0,41 ile eğitim, yüzde 1,49 ile haberleşme ve yüzde 1,61 ile sağlık oldu. Artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıyla, yüzde 6,53 ile alkollü içkiler ve tütün, yüzde 6,15 ile eğlence ve kültür, yüzde 5,47 ile lokanta ve oteller oldu.

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE'de Mayıs 2022'de bir önceki aya göre yüzde 3,83, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 27,59, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,63 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 34,64 artış gerçekleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:
#Enflasyon#TÜİK#Memur Zammı
Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri© Copyright 2022 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş
FacebookTwitter
HaberlerCanlı BorsaEuro TLŞans Oyunları
Güncel HaberlerAstrolojiMilli Piyango Sonuçları
Son Dakika HaberleriBitcoinBorsaInstagram Dondurma
Döviz KuruBilezik FiyatlarıYükselen BurçHava DurumuNamaz Vakitleri
Dolar KuruDolar TLSporMagazinYemek TarifleriAyetel KürsiKişisel Verilerin Korunması
Hürriyet'e Reklam VerYatırımcı İlişkileriBize UlaşınHürriyet Kurumsal

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberleri, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://hurriyet.com.tr ;Hurriyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.