Güncelleme Tarihi:
İstanbul’da hatimle teravih namazı kılınan camiler 2025 listesi Diyanet tarafından yayınlandı. Bu yılın ilk teravih namazı 28 Şubat Cuma akşamı kılınacak. Hatimle kılınan teravih namazında her rekatta Kur’an-ı Kerim’den bir sayfa okunuyor. 20 rekatın sonunda bir cüz tamamlanmış oluyor. Peki, Bu yıl hangi camilerde hatimle teravih namazı kılınacak?
İstanbul'da hangi camilerde hatim ile teravih namazı kılınacak sorusunun yanıtı İstanbul'da yaşayan vatandaşların ramazan ayında en çok sorduğu sorular arasında yer aldı. 2025 yılında hatimle teravih kılınacak camiler belli oldu. Diyanet’in sitesinde hangi ilçedeki camilerde teravih namazının hatimle kıldırılacağı belirtiliyor. İlçe müftülüklerinin sayfalarını ziyaret ederek hangi bölge hangi camilerde hatimle teravih kılınacak öğrenebilirsiniz.
Önce yatsı namazının ilk sünneti, sonra farzı daha sonra da son sünneti kılınır. Sonra imam, müezzin veya cemaatten biri teravih namazına başlanacağını duyurur.
İmam “niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya ve kıldırmaya”, cemaat de “niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, uydum imama” şeklinde niyet ederek iftitah tekbiri alınıp namaza başlanır.
İkişer rekât halinde kılınacaksa ikinci rekâttan sonraki oturuşta "Tahiyyat”, “Salli-Barik” ve “Rabbena” duaları okunarak sağa ve sola selam verilir. Eğer teravih dört rekât olarak kılınacaksa ilk oturuşta “Tahiyyat” ile birlikte “Salli-Barik” duaları okunarak kalkılır ve üçüncü rekâta kalkıldığında ise “Sübhaneke” duası okunur. Her selam verildiğinde “salat-ı ümmiyye”’nin okunması güzel olur. Teravih namazı ara vermeden kılınabileceği gibi ihtiyaca göre kısa aralar da verilebilir.
Teravih namazı bittikten sonra kısa bir duanın akabinde vitir namazı da cemaatle kılınır. Daha sonra tesbihat ve dua ile birlikte ibadet tamamlanmış olur.