Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri×
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • BİGPARA
    • ANASAYFA
    • BORSA
    • DÖVİZ
    • ALTIN
    • VİOP&VARANT
    • ANALİZ
    • KOBİ
    • KRİPTO PARALAR
  • SPOR ARENA
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • CANLI SKOR
  • KELEBEK
    • ANASAYFA
    • EKRANDA
    • HAYAT
    • SEYAHAT
    • STİL
    • MUCİZE LEZZETLER
    • SAĞLIK
  • YAŞAM
    • ANASAYFA
    • CUMARTESİ
    • PAZAR
    • LEZZETLİ HAYAT
    • ÇOCUKLA HAYAT
    • SEYAHAT
  • YAZARLAR
  • RESMİ İLANLAR
  • ASTROLOJİ
  • TÜMÜ
    • EKONOMİ
    • TV REHBERİ
    • MAHMURE
    • HÜRRİYET AİLE
    • VİDEO
    • ASTROLOJİ
    • HESAPLAMA ARAÇLARI
    • BULMACA
    • EN İYİ ON
    • CUMA
    • LEZİZZ
    • TEKNOLOJİ
    • FOTO GALERİ
    • RAMAZAN
    • KİTAP SANAT
    • HAVA DURUMU
    • AVRUPA
    • EĞİTİM
    • HÜRRİYET İK
    • SON DAKİKA
    • YEREL HABERLER
    • BİZE ULAŞIN
    • VERİ POLİTİKASI
    • ENERJİ POLİTİKASI
    • KÜNYE
Günlük Egazete
Hürriyet FacebookHürriyet TwitterHürriyet LinkedinHürriyet YoutubeHürriyet Instagram
© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.ŞKullanım Koşulları,Gizlilik Politikası,İletişim için bu linklerikullanabilirsiniz. Login olduğunuz taktirde kullanım koşullarınıve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Hürriyet sondakika haber ios uygulamasıHürriyet sondakika haber android uygulaması
son dakika haberler
GÜNDEM DÜNYA BİGPARA SPOR ARENA KELEBEK YAŞAM YAZARLAR RESMİ İLANLAR SON DAKİKA
GİRİŞ
HABERLERGüncel Haberleri

AŞURE TARİFİ VE MALZEMELERİ || Aşure kaç malzeme ile yapılır, hangi malzeme ne zaman eklenir? İşte aşure yapımı püf noktaları!

Güncelleme Tarihi: Temmuz 08, 2024 13:40

#Aşure Malzemeleri#Aşure Yapımı#Aşure Nasıl Yapılır
TwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2024 13:40

Aşure yapımı ve malzemeleri, Muharrem ayının gelmesiyle araştırılmaya başlandı. Hicri takvime göre aşure, Muharrem ayının 10. Günü hazırlanıyor. Tahıllar, meyveler, kuru meyveler ve kuruyemişlerden oluşan aşure geleneksel lezzetlerimizden biri. Bolluk ve bereketi simgeleyen aşure, Muharrem ayı boyunca yapılıp dağıtılacak. Ancak doğru kıvam için bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekiyor. Peki Aşure kaç malzeme ile yapılır, hangi malzeme ne zaman eklenir? İşte Aşure yapımının püf noktaları...

1/7AŞURE TARİFİ VE MALZEMELERİ || Aşure kaç malzeme ile yapılır, hangi malzeme ne zaman eklenir İşte aşure yapımı püf noktaları

Aşure tarifi, Muharrem ayıyla beraber araştırılıyor. Aşure yapımında malzemelerin etkisi elbette çok fazla. Bu nedenle hangi malzemeler kullanılır, aşureye hangisi ne zaman eklenmeli detayı oldukça önemli. İşte aşure yapımı...

2/7AŞURE KAÇ MALZEME İLE YAPILIR

AŞURE KAÇ MALZEME İLE YAPILIR?

Aşurenin geleneksel olarak 7 malzemeden oluşması gerektiği ifade edilir. Ancak malzemeler tercihler dahilinde artırılabilir.

En önemli temel malzemesi buğday olan aşurenin malzemeleri bölgelere ve kişiye göre değişiklik gösterebilir. Beyaz fasulye, nohut, kuru bakla, hatta kuru börülce de konuyor. Bazıları buğday yerine pirinç, şeker yerine pekmez kullanıyor. Ayrıca sakız, anason katanlar da var.

Üzeri kavrulmuş susam, badem, fındık, ceviz, kuşüzümü, nar taneleriyle süslenen bu nefis tatlı, bölgeden bölgeye, hatta aileden aileye farklılık gösteriyor.

BAKMADAN GEÇME!

3/7AŞURE YAPIMI MALZEMELERİ

AŞURE YAPIMI MALZEMELERİ

2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut
1 su bardağı ufak küp küp doğranmış kayısı
1 su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı siyah kuş üzümü
1 su bardağı fındık
3 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Tercihe göre ufak küpler halinde doğranmış portakal kabuğu
Sıcak su

4/7AŞURE TARİFİ VE MALZEMELERİ || Aşure kaç malzeme ile yapılır, hangi malzeme ne zaman eklenir İşte aşure yapımı püf noktaları

Üzeri için;

1 adet ayıklanmış nar
Yarım su bardağı toz antep fıstığı
Yarım su bardağı file antep fıstığı
2 yemek kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz (Kararmaması için servis etmeden hemen önce ekleyin)

BAKMADAN GEÇME!

5/7AŞURE NASIL YAPILIR, HANGİ MALZEMELER NE ZAMAN EKLENİR

AŞURE NASIL YAPILIR, HANGİ MALZEMELER NE ZAMAN EKLENİR?

Aşurenin beyaz olması için buğdayın iyice yıkanması gerekir. Güzelce yıkadıktan sonra bir gece önceden buğdayı bir taşım kaynatın. Kaynatırken üzerindeki köpüğünü alın ve suyun içinde bir gece bekletin.

Nohutu ve kuru fasulyeyi de ayrı kaplarda su içinde ıslatın.

Kayısı ve üzümleri ayrı kaplar içinde bekletin.

Pişirme günü Nohutu, kuru fasulyeyi ve buğdayı ayrı kaplarda haşlayın.

Kayısı ve üzümleri yıkayıp doğrayın ve ayrı kaplarda haşlayın. Buğdaya ekleyince çok kaynatmayın.

6/7AŞURE TARİFİ VE MALZEMELERİ || Aşure kaç malzeme ile yapılır, hangi malzeme ne zaman eklenir İşte aşure yapımı püf noktaları

Nohut ve kuru fasulyeyi kaynattıktan sonra kabuklarını çıkarın.

Buğday yumuşayınca nohutu ve kuru fasulyeyi ekleyip, hepsini pişireceğiniz büyüklükte bir tencereye alın.

8-10 bardak kaynamış suyu, yaklaşık 3-4 parmak üstünü geçecek kadar buğdayın üstüne ekleyin ve kısık ateşte 30-45 dakika arası pişirin.

Yıkanmış ve haşlanmış kuru meyvelerin suyunu süzüp keserek aşurenin içine atın.

Şekeri eklemeden önce tadına bakıp istediğiniz miktarda ekleyin. Tercihen 2,5 su bardağı toz şekeri karıştırarak iyice yedirin.

Şeker tamamen eriyince ve aşurenin kıvamı koyulaşınca ateşten alın. Aşureyi ılıyınca kaselere paylaştırın.

Soğuduktan sonra üzerine tarçın ve diğer malzemelerle süsleyin.

BAKMADAN GEÇME!

7/7AŞURE YAPIMI PÜF NOKTALARI

AŞURE YAPIMI PÜF NOKTALARI

Aşurenin beyaz olması için buğdayın iyice yıkanması gerekir.

Haşlanmış nohudun suyunu mutlaka süzerek ekleyin.

Kuru meyvelerin içinde iri kalması için önceden suda bekletin, yıkanıp doğrayın ve buğdaya ekleyince çok kaynatmayın.

Aşurenin ekşi olamaması için buğday kaynamaya başlayınca köpüğü mutlaka alın.

Şeker aşureyi sulandırır ve malzemeleri dirileştirir. Bu nedenle şekeri en son ekleyin.

Aşurenin üzerini, kaseler ılıdıktan sonra süsleyin; aksi halde malzemeler aşurenin içine çöker.

Haberle ilgili daha fazlası:
#Aşure Malzemeleri#Aşure Yapımı#Aşure Nasıl Yapılır

BAKMADAN GEÇME!

Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş
FacebookTwitter
HaberlerCanlı BorsaEuro TLPuan DurumuŞans OyunlarıAyetel KürsiAltın FiyatlarıKünye
Güncel HaberlerBurçlarAstrolojiMilli Piyango SonuçlarıDoğum Günü GazetesiRüya TabirleriYerel HaberlerSeçim Sonuçları
Son Dakika HaberleriBitcoinBorsaYayın AkışıE-GazeteGüzel Sözlerİstanbul İmsakiyeErkek İsimleri
Döviz KuruBilezik FiyatlarıYükselen BurçHava DurumuNamaz VakitleriSeri İlanlarAnkara İmsakiyeKız İsimleri
Dolar KuruDolar TLSporMagazinYemek TarifleriKişisel Verilerin KorunmasıYasin SuresiDoğum Günü Mesajları
Hürriyet'e Reklam VerYatırımcı İlişkileriBize UlaşınHürriyet Kurumsal

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberleri, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi Hurriyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.