'Galatasaray'ın puanları silinebilir'

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayın puanları silinebilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2006 10:30

Galatasaray Kulübü'nün eski yönetim kurulu üyesi Adnan Polat, Galatasaray Kulübü'nün FIFA'ya 1.5 milyon dolar borcunun bulunduğunu ve bunun ödenmemesi halinde futbol takımının 6 puanının silinebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Star TV'de canlı yayımlanan “Son Nokta” programında açıklamalarda bulunan Polat, aldığı bilgilere göre kulübün 172 milyon dolar borcunun bulunduğunu dile getirerek, “Bu borcun buraya gelmesinde tek suçlu olarak başkan Özhan Canaydın görülmemesi lazım. Bu bir sürecin sonucudur. 1996-2006 arasındaki 10 yılda bu kulübün yönetiminde kararları veren kişiler bu borcun sorumlularıdır. Fatih Terim'in ikinci gelişinde de faydadan çok zararı oldu. Hatta burada kenara geçip izleyen bizler, camia olarak da sorumluluğumuz var” dedi.

Adnan Polat, FIFA'ya olan borcun sonucunda verilecek cezanın 2 hafta içinde kesinlik kazanacağını düşündüğünü vurgulayarak, “FIFA, borcun ödenmediği takdirde küme düşme ve Avrupa kupalarından men cezası verebilir. Galatasaray'ın 6 puanı silinebilir. Bunu kulüpten ve Cenevre'den de doğrulattım” ifadesini kullandı.
  
'12 MİLYON DOLAR TOPLAMALIYIZ'

Cimbom için canlı yayında 1 milyon dolar
Adnan Polat "G.Saray'a 100 bin dolar yardım kampanyası"na dün Star TV'deki canlı yayında başlattı. Selahattin Beyazıt, Ünal Aysan kampanyayı destekledi, bir taraftar 500 bin dolar bağışlayacağını açıkladı.

Star Tv'de Serhat Ulueren'le Son Nokta Programına katılan Polat, durumu iyi olan Galatasaray taraftarlarının kulübe 100 bin dolar bağışlamasını istedi. Adnan Polat'ın çağrısına hemen yanıt verip, telefonla canlı yayına bağlanan G.Saray'ın eski başkanı Selahattin Beyazıt ile Ünal Aysan maddi destekte bulunacaklarını söyledi. GSİAD Başkanı Mesut Gümüştaş ise belirlenen rakamın üzerinde bağış yapacağını ifade etti. Adını vermek istemeyen bir G.Saray taraftarı bugün 500 bin dolar vereceğini açıkladı. Canlı yayında 1 milyon dolar toplandı. Mesut Gümüştaş, yeni projeler gerçekleştirecekleri için düğmeye basacaklarını ve yardım kampanyasına katılanların derneğe üye yapılacağını belirtti.   

Hesap numaraları şöyle:
45111475-5001 numaralı
Adnan Polat YTL Hesabı

45111475-5002 numaralı
Adnan Polat Dolar Hesabı

45111475-5003 numaralı
Adnan Polat Avro Hesabı


  
Galatasaray'ın problemlerinin uzun ve kısa vadeli çözülebileceğini savunan Polat, “Şu anda mutfakta bir yangının bulunduğunu ve kulübün yıl sonuna kadar 12 milyon dolar sıcak paraya ihtiyacı bulunduğunu” kaydetti.

Haberin Devamı

Adnan Polat, bu paranın bulunması için kampanya başlattığını da açıklayarak, “FIFA'ya olan bu borcun ve futbolcuların alacaklarının ödenmesi için bir kampanya başlatıyorum. Galatasaraylı işadamlarının 100 bin dolarla buna katkı yapmasını bekliyorum. Ben ilk olarak 100 bin doları yarından itibaren kulübün emrine veriyorum” diye konuştu.
  
'BAŞKAN ADAYI DEĞİLİM'
  
Polat, Galatasaray'ın mart ayında yapılacak olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa adaylığının söz konusu olmadığını, böyle bir niyetinin de bulunmadığını vurgularken, başkanlığa hazır olduğu takdirde bunu açıklayacağını söyledi. Galatasaray'da kulüp başkanlığının 24 saat devam eden bir görev olduğunu anlatan Adnan Polat, part-time başkanlık yapmak istemediğini dile getirdi.  

Haberin Devamı

Öte yandan, Polat, 1995 yılında futbol şubesi sorumlusu iken Fatih Terim'i teknik direktörlüğe getirmek istediğini, ancak o zamanki yönetim kurulunda bulunan Faruk Süren ve Özhan Canaydın'ın istekli görünmediğini ileri sürdü. Polat, Faruk Süren'in başkanlığa seçildiği 1996 yılında Fatih Terim'i göreve getirmesine kendisinin şaşırdığını anlattı.

Programa canlı yayına bağlanan eski başkanlardan Selahattin Beyazıt, kongre üyesi Ünal Aysal, Kulüp 2. Başkanı Ergun Gürsoy'un eşi Ayşe Gürsoy ve Galatasaraylı bazı işadamları da kampanyaya katılacaklarını bildirdiler.

Beyazıt ve Aysal, mart ayında yapılacak seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini de ifade ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!