Galatasaray'ın eski yıldızı futbolu bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayın eski yıldızı futbolu bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2013 14:00

Galatasaray'ın eski savunmacılarından Tomas Ujfalusi, Twitter'dan futbolu bıraktığını açıkladı.

Haberin Devamı

Galatasaray'da oyndaığı 2011-2013 yılları arasında kaptanlık görevini de üstlenen Çek savunmacı, sarı kırmızılı forma altında uzun bir sakatlık dönemi geçirmişti. Sakatlığının ardından bu sezon başında ülkesine geri dönen ve Sparta Prag ile sözleşme imzalayan Tomas Ujfalusi, 35 yaşında faal futbol yaşantısına son verdiğini duyurdu.

Yaşadığı sakatlık ve etkilerinden bir türlü kurtulamayan "Büyük Şef" lakaplı oyuncu, bu gelişmeyi kendi twitter hesabından doğruladı. Galatasaraylı taraftarların sevgilisi haline gelen Tomas Ujfalusi'nin mesajına sonra sarı-kırmızılı taraftarlardan sevgi dolu cevaplar geldi.

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

35 yaşındaki futbolcu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki "TomasUjfa" isimli hesabından yaptığı açıklamada, emeklilik kararı aldığını belirterek, "Tüm o harika yıllar boyunca bana destek olan sevenlerime teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

78 KEZ MİLLİ OLDU

Profesyonel futbol kariyerine ülkesinin Sigma Olomouc takımında adım atan defans oyuncusu, Almanya'nın Hamburg, İtalya'nın Fiorentina ve İspanya'nın Atletico Madrid takımlarında top koşturmasının ardından 2011-2012 sezonunda Galatasaray ile anlaştı. Uzun süren sakatlığından sonra 2 sezon süresince formasını terlettiği Galatasaray'dan ayrılan futbolcu, sezona Çek temsilcisi Sparta Prag'da başlamıştı. Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'na 78 kez seçilen Ujfalusi, Atletico Madrid ile 2010 UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupası'nı kaldırdı. Çek futbolcu, Galatasaray forması altında 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında 2 kez de Türkiye ligi şampiyonluğu yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!